Član DS-a uhapšen zbog grafita "Smrt Pajtiću"

Član Demokratske stranke I.G (37) priveden je zbog sumnje da je pisao grafite "Smrt Pajtiću" u Novom Sadu.

Član Demokratske stranke I.G (37) priveden je zbog sumnje da je pisao grafite "Smrt Pajtiću", saopštio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

I.G. je, po sopstvenom priznanju, član DS-a od 1997. godine, a zaposlen je u preduzeću "Vode Vojvodine", rekao je Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare. To delo je, dodao je, kvalifikovano kao krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

"Razgovarano je sa njim, obavljen je pretres u njegovom stanu, a onda je tražena naredba za privođenje. U razgovoru je sam rekao da je član DS od 1997. godine", rekao je Stefanović. Prema njegovim rečima, traga se za osobom koja je bila zadužena za izradu šablona tog grafita.

Graftiti mržnje upućeni lideru Demokratske stranke Bojanu Pajtiću pojavili su se 6. avgusta u Dunavskom parku, a radnici "Zelenila" su ih prekrečili istog popodneva.



Pajtić: Tvrdnje Stefanovića su neverovatne, biće proverene

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da mu tvrdnje ministra policije Nebojše Stefanovića da je grafite protiv njega pisao član DS zvuče neverovatno i da će biti proverene. "To što je član Demokratske stranke ne znači da radi nešto za ili protiv DS. Može svako da se učlani u koju god hoće stranku, to ga ne oslobađa nikakve odgovornosti, upravo suprotno", rekao je Pajtić novinarima na konferenciji u sedištu stranke.

Lider DS je ponovio da će proveriti da li je taj navod tačan.

  • Toma

    17.08.2015 10:06
    isti šablon na grafitima
    Upućuje na kuhinju sns
  • Sile

    17.08.2015 08:06
    @Tormented Soul
    A ti bas imas dokaze i sam si ucestvovao u istrizi pa 100% tvrdis da je to tako jel?
    Vidi, nema na svetu politicira koji nije krao,niti cega biti! Svako pa i tio sam da si na takvoj poziciji ako bi bio u situaciji cisto sumnjam da ne bi iskoristio priliku!
    A to sta ceti uraditi nova vlast nakon izbora u Vojvodini ces tek da vidis...nadam se da do toga nece doci ali ako dodje a sve je izvesnije da hoce, onda ces tek videti svoje dobro jutro i dobro vece!Onda ces upoznati prave lopove i muvatore!
  • Snežana

    16.08.2015 15:19
    Lično Pajtić je pisao
    I grafite zbog kojih je ovaj uhapšen i one koji ga nazivaju lopovom pisao je Predsednik Vlade APV sam lično. Sigurno. Onako iz predizborne zabave.
    Ma on je maštovit tip. Piše grafite, letuje na Hrvatskom primorju u jeku sezone, početkom avgusta ...šta će sledeće smisliti videćemo...
    ...Da - zamotavaće čokoladu kao mrmot, a male Perice će vikati u glas - znali smo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti