Protiv NIS-a podneto 5.000 tužbi

Još petoro bivših radnika Naftne industrije Srbije dobilo je sudsku presudu protiv tog naftnog giganta da im je godinama zakidao 15 odsto na platama.
Još petoro bivših radnika Naftne industrije Srbije dobilo je sudsku presudu protiv tog naftnog giganta da im je godinama zakidao 15 odsto na platama.

Njima NIS sada treba da isplati ukupno oko 1,55 miliona dinara, plus troškove parnice.

Veliki broj bivših radnika NIS-a tužio je tu kompaniju, koja se Socijalnim programom obavezala da radnicima trajno poveća plate za 15 odsto od februara 2009, što pak nije uradila. Takođe, protiv ovog giganta podignut je popriličan broj tužbi za mobing.

Poslednji u nizu koji su tužili NIS zbog zakidanja na platama dobili su presudu u svoju korist pred Apelacionim sudom u Novom Sadu u julu ove godine. Prema toj presudi, NIS je, uprkos obavezi da poveća plate, to izbegao, te je sud odlučio da to sada uradi, i to u ukupnom iznosu od 1,55 miliona dinara, uz parnične troškove koji iznose dodatnih 277.559 dinara. NIS ovom presudom bivšim radnicima treba da isplati ukupno 1,83 miliona dinara.

Predsednik Udruženja bivših radnika i malih akcionara NIS-a Ljuba Bandić za "Alo" kaže da je protiv ove kompanije ukupno podneto oko 5.000 tužbi, i to za izostanak povećanja zarada od 15 odsto, za manje otpremnine od ugovorenih, za neisplaćivanje zarade iz dobiti, te za mobing. "Ima nas već više od desetak koji smo dobili i apelacione presude za mobing protiv NIS-a", navodi Bandić.

  • NISOVAC U PRINUDNOJ PENZIJI

    12.10.2015 06:45
    Jedina pametna stvar koju je rukovodstvo NIS-a uradilo da zaštiti radnike je da naprave taj socijalni programm i nateraju Ruse da radnicima plate 750 eura po godini staža i da otkupi akcije. Svaka čast Tomi Robotiću i malom Radovanoviću koji su jedini imali petlju da se usprotive Rusima i urade nešto pametno. A "braću Ruse" ne želim komentarisati.
  • revolucija

    15.09.2015 09:11
    Sta na ovu vest kazu rusofili ?
  • jovan

    15.09.2015 09:10
    Kakve bi danas bile Ceska , Madjarska , Poljska , da su ostale pod ruskom cizmom ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti