FOTO: Novosađani ne znaju da koriste dečija sedišta

Na javnoj akciji besplatnog pregleda dečijih auto-sedišta, koja je danas održana, pregledano je oko 40 vozila, a rezultati akcije pokazali su da se 95 odsto nepravilno koristi.
Na javnoj akciji besplatnog pregleda dečijih auto-sedišta, koja je danas održana, pregledano je oko 40 vozila, a rezultati akcije pokazali su da se 95 odsto nepravilno koristi.

Kao najveći problem, uočeno je da deca nisu pravilno pričvršćena u sedištu, da sedišta nisu pravilno postavljena u automobilima, kao i to da sedišta koja se koriste ne odgovaraju uzrastu deteta.

Sedišta su danas, na parkingu preko puta Master centra pregledali edukovani savetnici za auto-sedišta, zajedno sa novog generacijom polaznika obuke za savetnike, a akciju, koju je organizovao Centar za promociju bezbednosti saobraćaja, finansirao je Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima Grada Novog Sada.

Akciju je podržala i Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

  • turista

    17.10.2015 23:41
    idi begaj
    Danas u NS ugledam, žena vozi kombi i komentarišem kako je hrabra da tako sitna vozi. Međutim nije bila žena vozač, već čovek sa detetom u krilu.
  • mladjan

    17.10.2015 19:32
    nebuloza
    redukuje motocikliste, a ne vozače kako da nameste, po meni, nepotrebna sedišta. pogledajte malo statistiku lo prouzrokuje saobraćajne nesreće i koji su razlozi za njihovo prouzrokovanje.
  • hahaha

    17.10.2015 18:10
    Nisu to novosađani, to su zavičajci, krkani, zemljaci, međedi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.