Besplatne radionice pisanja blogova za novosadske srednjoškolce

U novosadskim srednjim školama uskoro počinje kurs kreativnog pisanja blogova pod nazivom "Blogerama".
U novosadskim srednjim školama uskoro počinje kurs kreativnog pisanja blogova pod nazivom "Blogerama".

Ova besplatna radionica ima za cilj približavanje kulture lepog pisanja i čitanja novosadskim srednjoškolcima, koji će imati mogućnost da se po prvi uče stvaranju blogova, video scenarija i kratkih priča.

Kao sve raznovrsniji i popularniji oblik modernog stvaralaštva, blogovanje će pomoći da se među zainteresovanim učenicima četvrtih razreda novosadskih srednjih škola razvije kreativan i kvalitetan odnos prema književnoj umetnosti i kulturi uopšte. "Blogeramu" će voditi mladi profesori srpske književnosti, koji su već angažovani na Kursu kreativnog pisanja proze, a koji se na Odesku za srpsku književnost i jezik Filozofskog fakulteta održava već više od deset godina.

Organizator ovih radionica je Centar za istraživanje i popularizaciju srpske književnosti. Nastao je u okviru Odseka za srpsku književnost Filozofskog fakulteta sa ciljem da afirmiše moderne i inovativne pristupe srpskoj književnosti, pružajući istovremeno priliku saradnicima da svoja znanja prenose i van fakultetskih učionica.

"Blogerama" predstavlja prvu akciju Centra za istraživanje i popularizaciju srpske književnosti, a organizovana je u saradnji Maticom srpskom i jednom novosadskom IT kompanijom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.