Zloupotreba službenih vozila na sledećoj Skupštini grada?

Na narednoj sednici Skupštine grada biće dostavljen izveštaj radne grupe za ispitivanje zloupotreba službenih vozila u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Novi Sad.

Posle više od godinu dana i niza odlaganja, na narednoj sednici Skupštine grada biće dostavljen izveštaj radne grupe za ispitivanje zloupotreba službenih vozila u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Novi Sad.

Kako se navodi u zvaničnom odgovoru na odborničko pitanje o tome kada će se izveštaj naći pred skupštinom, predsednik radne grupe Slobodan Milić je naveo da su na XI sednici 14. septemra utvrdili Izveštaj sa predlogom mera za sprečavanje zloupotrebe korišćenja službenih vozila i da će dokument biti dostavljen za narednu redovnu sednicu Skupštine grada, što bi trebalo da bude krajem meseca.

Podsetimo da je Radno telo formirano na inicijativu opozicije 15. jula prošle godine i da je prvi rok za obavljanje izveštaja kotrole bio dva meseca, ali se kasnilo jer telo nije odmah počelo sa radom. Takođe, pojedina preduzeća i ustanove nisu želele da sarađuju i dostave podatke.

Oni su ispitivali zloupotrebe prilikom korišćenja službenih vozila u periodu od 2004. do 2014. godine, a do sada je bilo više nezvaničnih informacija o tome šta je utvrđeno. Tako se navodno u izveštaju navodi da gradske firme svake godine troše u proseku od milion do 10 miliona dinara više od dozvoljenog na gorivo.

Između ostalog, vozila rukovodstva JKP "Čistoće" od 2009. do 21014. prelaze i po 50.000 kilometara godišnje, što je dnevno oko 130 kilometara, a u "Radosnom detinjstvu" 2011. planiran je utrošak od 8,7 miliona za gorivo,a potrošeno je neverovatnih 17 miliona dinara više. Takođe, radno telo navodi i da je JKP "Vodovod i kanalizacija" u 2011. potrošilo 2,5 miliona dinara goriva više od dozvoljenog, a "Lisju" svake godine u proseku potrošnja premaši za oko milion dinara.

JKP "Put" je kako je otkriveno, čak iznajmljivao džipove koji su koštali po dva miliona godišnje, a direktorov auto je 2012. prešao neverovatnih 34.000 kilometara.  "Informatika" ima dokumentaciju samo za 2013. godinu, kada je potrošeno 600.000 dinara iznad limita.

Sve ukupno, članovi ovog tela zaključili su da je potrošnja goriva 2012, 2013. i 2014. godine nesrazmerno povećana.

Podsetimo i da dok se čekalo na izveštaj radne grupe, revizor je pregledajući budžet za 2013. godinu, konstatovao da su službena vozila Grada trošila i 130 odsto više goriva od standarda.

  • znaci!!!!

    02.11.2015 14:44
    prvi kriv
    predsednik radne grupe, je prvi koji se bahanalise!!!! hajde to ispitajte!!!! kadija te tuzi, kadija ti sudi!!!??? dokle????
  • vozači vodovodžije

    21.10.2015 19:38
    želuja nam je i
    molimo se da traje i istraje jedan pravnik od nas otišao da nas spasi od nevolje štiti a grešnome on da kaže kako da se popravi, da one u zabludi na pravi put vrati, svu mu sreću žele njegovi drugari.
    Da se nadaleko čuje ime njegovo ....
  • običan radnik

    20.10.2015 19:25
    pitam se pitam...????
    Od kada je dr Saravolac postao Marija???Jadno li je to.Kada mu ne daju fotelju kreće da pljuje i izmišlja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.