Malo piva, a puno rakije za Gradsku kuću

Gradska kuća je ovih dana u postupku javne nabavke hrana i pića.

Gradska kuća je ovih dana u postupku javne nabavke hrana i pića.

Ove nabavke, čija vrednost za sada nije poznata mada se u godišnjem planu navodi da je u budžetu za ovo opredeljeno 1,1 milion dinara, tako omogućavaju da Novosađani saznaju šta je potrebno za svakodnevan rad u Gradskoj kući.

Tako se vidi da je čelnicima grada između ostalog za nesmetan rad nephodno 250 kutija čaja, 360 litara obične Koka kole, 40 kilograma kafe, 240 litara mleka, preko 1.200 litara raznih sokova i 50 kilograma šećera. Takođe,  preko tendera se kupuje i po pet litara lozovače i pelinkovca za Gradsku kuću, kao i pet flaša rakije od kajsije u flašama od 0,7 litara.

Pored toga, gradskim čelnicima treba i preko 100 litara vina i samo 10 limenki piva. S druge strane, nije samo piće što je neophodno čelnicima grada, jer kada se pogleda spisak hrane koji je potreban za pripremu obroka u sedištu gradske vlasti, vidi se da se tu prave i te kako kvalitetni obroci. Tako na spisku javne nabavke između ostalog stoji da se kupuje po 25 kilograma svežih pilića, bataka, belog mesa, ali i 25 kilograma ćurećeg belog mesa. Gradskoj kući je potrebno i 145 kilograma junećeg i telećeg mesa, 40 kilograma svinjetine, pri čemu je potrebno i još po 15 kilograma svežeg prasećeg i jagnjećeg mesa. Na spisku mesnih prerađevina neophodnih Gradskoj kući je i 20 kilograma slanine, 10 kilograma kulena, 15 kilograma svinjskih butkica i drugo.

Naravno nije zapostavljena ni riba, pa se ukupno nabavlja i 105 kilograma razne ribe. Uz sve ovo meso ide i preko pola tone raznog povrća i voća. Na spisku su i druge potrepštine neophodne za pravljenje različitih jela i obroka između ostalog devet litara maslinovog ulja, 20 kilograma eurokrema, preko 100 kilograma sireva i 20 kutija plazma keksa.

Ceo spisak namirnica, odnosno konkursna dokumentacija može se preuzeti sa sajta grada novisad.rs.

  • -

    19.11.2015 07:10
    --
    Jel to Dunavski park i dalje jedini u kom je zabranjeno sedenje na travi i šetanje po istoj???
  • krajcara

    18.11.2015 12:49
    kućepazitelji
    Na spisku trebovanja ne vidim vazelin...

    A mora da ga troše na kubike.
  • gladan

    17.11.2015 10:39
    izjelice
    Ba Bog da im preseo svaki zalogaj. Ovih dana radnici kopaju u mojoj ulici. Za obrok kupuju parče hleba, paštetu ili jeftinu kobasicu i jedan mali jogurt. Sve to za SVOJE PARE. A njihov rad se vidi za razliku od onih parazita.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti