FOTO: Svečano obeležena slava Novog Sada

Povodom slave Grada Novog Sada - Đurđic, u Svečanoj sali Gradske kuće upriličeno je sečenje slavskog kolača.
Povodom slave Grada Novog Sada - Đurđic, u Svečanoj sali Gradske kuće upriličeno je sečenje slavskog kolača.

U tom svečanom činu, u prisustvu brojnih zvanica učestvovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Gradonačelnik je prethodno prisustvovao i služenju Svete arhijerejske Liturgije u Sabornom hramu.

"Zadovoljstvo je videti veliki broj sugrađana na liturgiji u Sabornom hramu, kao i punu Gradsku kuću gostiju iz različitih sfera društvenog i verskog života grada. Svedoci smo toga da svake godine u obeležavanju gradske slave učestvuje sve više građana, a čini se da je ove godine na slavi prisutan najveći broj ljudi, koji su došli iz skoro svih institucija u gradu. Pored vladike bačkog i vladike sremskog, biskupa Slovačke evangelističke crkve, muftije novosadskog i vojvođanskog, predsednika Jevrejske opštine i drugih, danas su sa nama i gosti sa Kosova i Metohije, iz Prizrenske bogoslovije. Sveti Georgije je zaštitnik svih Novosađana, bez obzira na to kojoj konfesiji pripadaju. Ovo je svenovosadska svetkovina i niko nema monopol nad njom. Kao što svaka porodica ima svog zaštitnika, tako i naš grad Novi Sad, kao naša velika porodica i dom, ima Svetog Georgija. Mi se molimo i svojim radom zalažemo da Novi Sad bude srećna i jedinstvena porodica napretka, da se naša kuća razvija, a to pre svega zavisi od nas građana", rekao je Vučević.

Kum slave Grada dr Aleksandar Milovančev rekao je da je ponosan što mu je pripala čast da nosi tu titulu ove godine.

Svečana akademija održaće se danas u 19 časova u Studiju M u ulici Ignjata Pavlasa br. 3, a biće posvećena sećanju na episkopa bačkog Irineja Ćirića, budući da se ove godine obeležava 60 godina od njegove smrti.

  • Samo

    17.11.2015 08:57
    gledati
    samo gledati ove slike je bljutavo,
  • bane

    16.11.2015 22:57
    pih
    postalo je apsurd čitati komentare. komunisti koji mrze rusiju i pate za habzburškom monarhijom. gomila nelogičnosti... ustvari gomila neradnika koji bi najradije da žive u nekoj skandinavskoj zemlji od socijalne pomoći. al nemaju m... ili su lenji da dignu guzicu od tastature i promene nešto. a šta i da promene kad ni sami ne znaju šta hoće i to na kraju dovodi do ovakvih apsurdih komentara.
  • Pravoslavac-bivsi

    16.11.2015 21:11
    Novosadjan
    odgovor /anonimus/novosadjanin, slava naseg grada Novog Sada, otkada postoji on i prva crkva u njemu nije slava Sv. Djordje, nego Sv. Tri Jerarha, trebalo bi i sadasnja vlast i gospodin neznalica, da prelistaju malo knjige o postanku grada, pocevsi od Erduheljija, Novosadskih sveski i Novosadske enciklopedije ili Ime i Prezime Novi Sad u izdanju "Prometeja" i Vojislava Puskara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti