"Parking servis" organizovao akciju povodom Dana osoba sa invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom JKP "Parking servis" organizuje akciju u okviru koje će svim učesnicima u saobraćaju deliti nalepnice sa porukom "Ne parkiraj sebično (misli na nas)".
Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom JKP "Parking servis" organizuje akciju u okviru koje će svim učesnicima u saobraćaju deliti nalepnice sa porukom "Ne parkiraj sebično (misli na nas)".

Cilj ove akcije je skretanje pažnje na probleme sa kojima se u saobraćaju, a naročito prilikom parkiranja, susreću osobe sa invaliditetom.

Direktor JKP "Parking servisa" Stevan Lugonja navodi da je najvažnije apelovati na vozače i probuditi im svest o važnosti savesnog parkiranja jer se tako podiže nivo saobraćajne kulture, koja je kako kaže, neophodna.

"Mi često u saradnji sa saobraćajnom policijom i saobraćajnom inspekcijom kažnjavamo vozače koji nesavesno postupaju. Medutim, mislim da naglasak treba da bude na edukaciji kako se ponašati u takvim situacijama. Ova je akcija, pre svega, edukativnog karaktera gde je osnovna poruka i cilj da mi moramo misliti i na druge", naglašava Lugonja.

Akciju su podržali i saobraćajna inspekcija, Savet osoba sa posebnim potrebama, Udruženje "Roditelj", Udruženje "Klackalica" kao i predstavnici "Novosadske biciklističke inicijative".

  • urke

    03.12.2015 17:27
    dva mesta
    sedim u kolima parkiran na bulevaru kod Z stanice. pored mene su dva mesta rezervisana za invalide. Za sat vremena, prvo se uparkirala neka plavusa u pezou, pa onda neki dileri u bmw, sa nekim malim celavim sa kosim ocima im je nesto dao i uzimao u kolima. Kasnije se uparkirala zena u renou. Sada stoji jedan auto slovenacke registracije. i naravno niko od njih nije imao nalepnicu da je auto invalida. A evo upravo se uparkirao KIA dzip, jedini ima nalepnicu, ali zena koja je izasla iz njega mi ne deluje kao invalid. Mada mozda i jeste da ne gresim dusu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti