Nedim Sejdinović izabran za predsednika NDNV-a

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) izabralo je danas za predsednika glavnog i odgovornog urednika informativnog portala Autonomija Nedima Sejdinovića.
Sejdinović se novinarstvom bavi od 1992. godine. Bio je urednik u listovima "Nezavisni" i "Bulevar", a sarađivao sa velikim brojem domaćih i stranih listova, među kojima su "Danas", "Pobjeda", "Helsinška povelja", "Reporter", "Građanski list", "Dnevnik", itd. Od 2004. do 2012. godine bio je generalni sekretar Nezavisnog društva novinara Vojvodine, a od 2012. godine nalazio se na mestu predsednika Izvršnog odbora ovog udruženja.
 
Autor je brojnih medijskih istraživanja i analiza, saradnik mnogobrojnih domaćih i stranih organizacija koji se bave medijskim slobodama. Sejdinović je i autor tri knjige proze i esejistike: "Hodočašće viška" (priče), "San svakog upaljača" (priče) i "Zatvorski sindrom".
 
Za predsednicu Izvršnog odbora (IO) NDNV-a izabrana je novinarka Radio-televizije Vojvodine Branka Dragović Savić. Za članove IO izabrani su glavna urednica portala Agrosmart Slađana Gluščević, novinar RTV-a Čaba Presburger, novinarka agencije Beta Maja Leđenac i dosadašnji predsednik NDNV-a Dinko Gruhonjić.
 
Gruhonjić, nastavnik na Odseku za medijske studije novosadskog Filozofskog fakulteta i šef dopisništva agencije Beta za Vojvodinu, bio je predsednik NDNV-a u tri mandata, od 2004. godine. On je imenovan i za programskog urednika udruženja. 
 
Za generalnog sekretara udruženja imenovan je Duško Medić, a izvršni sekretar je Miloš Katić. U Sud časti su izabrane novinarke Ranka Ivanoski, Gordana Perunović Fijat i Natalija Jakovljević.
 
U Savet NDNV-a izabrani su novinarka Žužana Serenčeš, književnik Laslo Vegel, novinarka Branislava Opranović, novinar i publicista Teofil Pančić i advokat Vladimir Beljanski. 
 
Autor: 021.rs
Foto: Medija centar Beograd

Teme

NDNV
  • Сремац

    26.04.2016 08:16
    Циркус
    Недим заменио Динка.Циркуска представа и спрдачина са некада часном професијом.Војводино где ти је памет?
  • Лука Лабан

    25.04.2016 08:15
    Све објашњено-http://vukajlija.com/ja-tebi-vojvodo-ti-meni-serdare
  • Goran

    24.04.2016 20:32
    Srbija=Cirkus Monti PajtonaEVERE

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.