FOTO: Novosađani muralom odali počast poginulom pilotu Omeru Mehiću

Grupa novosadskih umetnika oslikala je u Banatiću mural poginulom pilotu Omeru Mehiću.

Umetnici okupljeni u udruženju New Point od Culture (NPC), u saradnji sa vojnim aerodromom Batajnica, oslikali su mural u Ulici Pariske komune. Major Mehić poginuo je 13. marta na zadatku, prevozeći transportnim helikopterom šestoro ljudi i životno ugroženu bebu.

Tužilaštvo nikada nije pokrenulo istragu, već jedino predistražni postupak, koji je i dalje u toku. Vojni analitičari smatraju da nadležni žele da izbegnu istragu o ovoj tragediji pod izgovorom nepostojanja dokaza za krivičnu odgovornost, a zvanična ruta helikoptera pokazuje da nije trebalo da sleti na civilni aerodrom u Beogradu. Lanac odgovornosti takođe nikada nije utvrđen.

U letelici su poginuli pilot Omer Mehić, pilot Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Trajić, mehaničar Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović.

Podsetimo, šetalište na Štrandu od prošlog leta nosi ime Omera Mehića.

  • Bojan

    27.06.2016 17:55
    PK
    Celu PK treba obaviti muralima i osvetliti
  • h

    27.06.2016 17:10
    Svaka čast

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti