Čelnicima gradske inspekcije rotirane funkcije

Načelnicima Uprave za inspekcijske poslove Vladimiru Balabanu i njegovom zameniku Dejanu Šijaku zamenjena su radna mesta, odnosno funkcije.
Čelnicima gradske inspekcije rotirane funkcije
Foto: 021.rs
Kako piše Pištaljka, Gradsko veće je Dejana Šijaka prebacilo sa mesta zamenika načelnika inspekcijske uprave na mesto načelnika, a njegovog dosadašnjeg šefa Vladimira Balabana na mesto zamenika načelnika.
 
Potvrdu ove informacije taj portal je dobio od gradonačelnika Miloša Vučevića: "Mi smo postupili u skladu sa zakonom i po nalogu inspektora, a o novim postavljenjima inspekcija može da da svoje mišljenje, pa ćemo videti". Kako navodi Pištaljka, na ovaj način obesmišljen je nalog inspekcije po kome je trebalo da ta dvojica funkcionera budu smenjeni još u januaru zbog toga što su postavljeni mimo zakona, odnosno bez potrebnih kvalifikacija, radnog iskustva i konkursa.
 
Za pozicije načelnika i zamenika načelnika Uprave za inspekcijske poslove potrebno je pet godina iskustva na radu u vezi sa inspekcijskim poslovima, pa je i novo rešenje o rokadi funkcija jednako nezakonito, jer oni ni sada ne ispunjavaju te uslove niti su postavljeni na funkcije posle sprovedenog konkursa. Inspekcija je 14. decembra naložila gradonačelniku da ukine rešenje o postavljanju Balabana iz 2012. godine jer su prilikom njegovog imenovanja prekršeni Zakon o lokalnoj samoupravi i Zakon o inspekcijskim poslovima. On je inače potpredsednik novosadskog odbora Pokreta "Samostalni DSS", nastalog cepanjem Demokratske stranke Srbije.
 
U nalogu za smenu Dejana Šijaka, koji je član SNS-a, inspektor je naveo da je ustanovljeno da je njegov prvi posao nakon što je stekao zvanje poslovno-industrijskog menadžera upravo mesto zamenika načelnika. On je fakultet završio 13. juna 2014. godine, istog dana položio državni ispit za činovnike sa visokom stručnom spremom, a 5. avgusta 2014. godine postavljen je za zamenika načelnika.
 
Podsećamo da je Pištaljka ranije pisala da su na nezakonitosti i korupciju u Upravi za inspekcijske poslove ukazali uzbunjivači uz ove uprave Marija Beretka i Zoran Pandurov koji su protiv Grada Novog Sada dobili sporove. Viši sud u Novom Sadu utvrdio je da su oni trpeli štetne radnje od svojih šefova, Balabana i Šijaka, zbog čega je Gradu naloženo da im isplati odštetu od 100.000, odnosno 180.000 dinara. 
 
Marija Beretka je uz pomoć Zorana Pandurova ukazivala na to da njen šef Vladimir Balaban i njegovi saradnici ukidaju prekršajne naloge privilegovanim vlasnicima vozila parkiranim na zelenim površinama, da falsifikuju podatke kako bi službene automobile prikazali kao privatne zbog blaže kazne, kao i da predmete drže u fiokama do zastarevanja. Na suđenju je inspektor novosadske kriminalističke policije Dejan Korać posvedočio da su on i njegove kolege po Beretkinoj prijavi obavili pretres u Upravi za inspekcijske poslove i da su tamo otkrili "klasično krivotvorenje dokumentacije".
  • Tihi

    14.05.2017 18:05
    Strasno
    Ma svi na ulice, ovo je najblaze receno KATASTROFA
  • Ele

    11.05.2017 16:50
    Jel vi to cenzurisete br komentara ili ste samo skinuli vest sa glavne da se sto manje vidi
  • Djuro

    11.05.2017 16:13
    Nemam reci
    Da rotirate i one neradnike u gradjevinskoj inspekciji sa neradnicuma u komunalnoj cisto da im nebude dosadno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti