Danas zajednička zimska vožnja novosadskih biciklista

Novosadska biciklistička inicijativa danas, 9. februara, organizuje zajedničku vožnju, povodom prijateljskog takmičenja u broju biciklista koji voze zimi.
Danas zajednička zimska vožnja novosadskih biciklista
Foto: Pixabay
Okupljanje je u 18 časova u Limanskom parku.
 
Kako navode iz NSBI-ja, biciklisti će se voziti kroz ceo grad, kako bi pokazali da i zimi može da se vozi bicikl i da hladno vreme nije prepreka kada se radi o ovom tipu prevoza. 
 
"Postoji nekoliko saveta u vezi sa zimskom vožnjom: obucite se tako da se ne smrznete ili ne prokuvate, osvetlite svoj bicikl, jer mnogo ranije pada mrak, nabavite zvonce, stavite blatobrane, redovno podmazujte lanac (zbog soli i bljuzgavice) i spustite pritisak u gumama (niži pritisak u gumama omogućava veću gaznu površinu gume što omogućava veću stabilnost bicikla, naročito po snegu)", navode iz ove organizacije.
 
Vožnja je organizovana zbog takmičenja Winter Bike To Work Day, koje se završava danas, a Novi Sad je trenutno na vodećoj poziciji u svetu. Do petka uveče biciklisti mogu da se prijave na sajtu, kako bi osigurali pobedu Novog Sada. Prijava je anonimna, a jedini podatak koji treba da se ukuca je adresa gde se voze. Opširnije o ovoj akciji možete pročitati OVDE.
  • /

    11.02.2018 16:22
    /
    Marko Trifković
    uglavnom-da se eksponiranost u medijima dobija na lepe oci je prica na nivou deda mraza

    ako hoces da se bavis necime nemoj brljati
    neka ti administrator nadje odgovor koji nije objavio

  • Marko Trifković

    10.02.2018 22:28
    NSBI
    "/", znači problem je zapravo u vašem prethodnom iskustvu sa drugim ljudima i vašem podozrenju, ne u meni konkretno, problem je što NSBI ne plaća medijsko eksponiranje i što radimo ono što nam često traže i prigovaraju da još više treba da radimo (edukaciju) i na kraju problem je u tome što povremeno organizujemo neke zabavne aktivnosti (promociju)? To su "problemi" koje nam zamerate i zbog čega zaslužujem da mene i organizaciju vučete kroz blato? Odlično, nema šta...
  • /

    10.02.2018 19:14
    /
    @Marko Trifković
    'medijima nikada nismo platili' dovoljno

    a meni je najdovoljnija izjava o karakteru 'tu smo da pokazemo kako se vozi bicikli' ili biranje onog kome bicikli najbolje stoji umesto najmladjeg, najstarijeg, najistrajnijeg...

    @Novosađanka
    prisutan sam u medijima skoro 25g.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti