Brojači biciklista postavljeni na tri lokacije u Novom Sadu

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije postavila je brojače saobraćaja odnosno biciklista sa displejima na Bulevaru Evrope, na Beogradskom keju i kod Štranda.
Brojači biciklista postavljeni na tri lokacije u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Uređaji ovog tipa postavljeni su radi brojanja saobraćaja na uličnoj mreži, kao i u cilju promocije i unapređenja biciklističkog saobraćaja, a u okviru investicije "Unapređenje saobraćajne opreme za kontrolu i praćenje saobraćaja".
 
Na lokaciji kod Štranda detektuje se samo biciklistički saobraćaj, a na preostale dve broje se i kategorišu tokovi vozila sa istovremenim brojanjem biciklista na stazama. Displej na uređaju prikazuje broj biciklista po danu i ukupan broj za celu godinu, kao i neke opšte informacije (datum, vreme, temperatura)
 
Svi podaci o broju vozila sa navedenih lokacija šalju se u postojeći sistem automatskog brojanja saobraćaja, prenosa podataka i izveštavanja o trenutnom stanju saobraćaja, koji je uspostavljen na području Grada, a u nadležnosti je Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, Odeljenja za razvoj i upravljanje saobraćajem. 
 
Opremu je postavio DOO "MHM projekt" iz Novog Sada, vrednost investicije je četiri miliona dinara, a novac je obezbeđen iz kazni koje se naplaćuju u saobraćaju.
  • Trt

    12.08.2018 16:09
    @Комша

    Između svih tih delova koje Bulevar Evrope deli i spaja ima boljih putanja koje biciklisti daleko više koriste. Zato o postavljanju ovakvih uređaje treba da odlučuje neko ko zapravo ponekad vozi bicikl, a ne neko ko je izvadio mapu grada i izabrao najdužu ulicu.
  • Комша

    12.08.2018 14:33
    Djura 10.08.2018 • 10:00
    Dobra ideja, ali jako lose lokacije. Ok na keju radi rekreativaca, ali Bul. Evrope nema bas nekog preteranog smisla. Koristim bicikl redovno, i preko cele zime ako nema snega, ali bulevarom evrope sam prosao mozda 2 puta u zivotu. Ako idem na naselje, uglavnom ga samo predjem. Bilo bi lepo da stavite jedan na Bul. Oslobodjenja ako hocete zaista da vidite neke korisne brojke
    ....
    Бул. европе дели Насеље, Телеп, Детелинару и Адамовићево. Спаја Клису са Лиманом. У тим деловима града има преко 150.000 становника, а бицикли се туда много користе јер има свугде стаза у том западном делу града.
  • mrva

    12.08.2018 09:59
    Ne mogu a da ne primetim da ovaj brojač u startu laže, ove godine prošlo je više biciklova od prikazanog broja (trebali su recimo ugasiti tu opciju pa je aktivirati 1. januara sledeće god) ali u zemlji gde je sve prevara i laž izgleda ta sitnica nikome ne smeta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti