Novi Sad oslobođen po tužbi Ilije Devića za 15 milijardi dinara štete

Apelacioni sud u Novom Sadu odbio je žalbu Ilije Devića i potvrdio presudu novosadskog Višeg suda iz decembra 2017. godine kojom je tužba bivšeg vlasnika ATP "Vovjodina" u celosti odbijena.
Novi Sad oslobođen po tužbi Ilije Devića za 15 milijardi dinara štete
Foto: 021.rs

Ovom tužbom Dević je tražio da mu Grad Novi Sad isplati preko 15 milijardi dinara na ime materijalne štete, kao i 50 miliona dinara na ime štete zbog psihičkih patnji i straha, nastalih kao posledica blokade računa i stečaja ATP "Vojvodine" čiji je bio vlasnik.

U saopštenju suda se kaže da je Dević, između ostalog, smatrao da je Novi Sad odgovoran za štetu koju je pretrpeo, navodeći da su ga njegovi predstavnici doveli u zabludu tako da je poverovao da će, kada investira svoj kapital u ATP "Vojvodina", to privredno društvo moći normalno da posluje, radi i ostvaruje dobit, što se kasnije ispostavilo kao netačno, a u čemu je video odgovornost Grada. Naknada materijalne štete koju je Dević tražio od Novog Sada odnosila se, između ostalog, na štetu nastalu u postupku privatizacije, štetu na ime izgubljene dobiti u ATP "Vojvodina", štetu po osnovu dobiti od poslovanja autobuske stanice (prihodi od peronizacije, zakupa, iznajmljivanja reklamnog prostora i sličnog...), štetu po osnovu izgubljene dobiti od prodaje autobusa i mašina, kao i na štetu nastalu zbog oduzimanja njegove lične imovine.

Podsetimo da je Viši sud u Novom Sadu u decembru 2017. doneo presudu kojom je odbio u celosti zahtev Devića kao neosnovan i on je obavezan da Novom Sadu nadoknadi troškove sudskog postupka u iznosu od preko 3 miliona dinara.

U toj presudi je, između ostalog, bilo navedeno da Ilija Dević nije mogao od Grada Novog Sada potraživati opisanu štetu jer sa Gradom on lično nije bio ni u kakvom ugovornom, niti u vanugovornom pravnom odnosu, već je šteta nastala u postupku privatizacije pri čemu je on zaključio ugovor sa Agencijom za privatizaciju, a ne sa Gradom Novim Sadom, te je navedeno još nekoliko dodatnih razloga za odbijanje zahteva, među kojima je činjenica da nije dokazana visina štete, niti je zahtev za naknadu nematerijalne štete bio dovoljno opredeljen.

Sada je presudom Apelacionog suda, odbijajuća odluka Višeg suda u Novom Sadu potvrđena i postala je pravnosnažna.

  • teror u

    19.11.2018 14:26
    smrdistanu
    Na zalost takav je zivot u ovoj izgubljenoj zabiti civilizacije .
  • Станко

    19.11.2018 06:05
    ЛЕПОТА
    Тако је и мени независно судство објаснило да Игор Павличић не мора да поштује закон и ја сам изгубио спор против града.
  • 100% Таксиста

    19.11.2018 06:01
    Фуј
    ,,НЕЗАВИСНО СУДСТВО" се ставили на страну политичара и неуништиве МАЈЕ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti