"Čistoća" nabavlja još podzemnih kontejnera

JKP "Čistoća" u tekućoj godini nabaviće još podzemnih kontejnera kao i kamione za njihovo pražnjenje.
"Čistoća" nabavlja još podzemnih kontejnera
Foto: 021.rs
U Planu javnih nabavki Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća" za 2019. godinu određeno je da će u toku maja biti raspisan tender za nabavku i ugradnju novih podzemnih kontejnera. Ukupna planirana vrednost ove nabavke je 40 miliona dinara
 
Uz to, planom nabavki predviđeno je i da se utroši 15 miliona dinara na rezervne delove za podzemne kontejnere, kao i 50 miliona na dva kamiona za pražnjenje podzemnih kontejnera. 
 
Inače, podzemni kontejneri nisu, kako je bilo najavljivano, rešili problem odlaganja otpada u Novom Sadu. Kako je ranije pisao 021 oni su samo učinili smrad na ulicama malo podnošljivijim, ali nisu značajno poboljšali situaciju. Brojni kontejneri su oštećeni, građani na njih odlažu smeće - pa čak i krupan otpad, a "Čistoća" pojedine ulice ne čisti danima.
 
Pored troškova oko podzemnih kontejnera, "Čistoća" će tokom godine nabaviti i vozilo za kontrolu rada zimske službe (30 miliona dinara), laka dostavna vozila (4.990.000 dinara), dva kamiona za pražnjenje korpi za otpatke (12.000.000 dinara), kamion za nošenje arbol kontejnera (20.000.000 dinara), autosmećare (45.000.000 dinara), nove nadzemne kontejnere (15 miliona dinara) i drugu opremu. 
 
"Čistoća" će izdvojiti i 60 miliona za čišćenje, sakupljanje i selektovanje otpada, što, inače spada u usluge koje Grad plaća ovom javnom preduzeću. Slične nabavke u kojima je "Čistoća" plaćala za usluge održavanja higijene i sortiranja otpada sprovođene su i ranije. Prvi put da ovo gradsko preduzeće angažuje privatnu kompaniju za posao čišćenja javnih površina bio je 2017. godine. Umesto radnika "Čistoće", tada je za posao angažovano 75 studenata i nezaposlenih do 35 godina koji po zakonu mogu da budu članovi omladinske zadruge.
 
Takođe je planirano izdvojiti 1.500.000 dinara za savetovanje u upravljanju i poslovanju.
 
Podsetimo, blizu 300 miliona dinara iz budžeta Grada Novog Sada planirano je za realizaciju Programa investicionih aktivnosti i usluga JKP "Čistoća" u 2019. godini. U usluge koje će Grad "Čistoći" platiti 150 miliona dinara iz budžeta, spada održavanje javne higijene na teritoriji grada, manuelno čišćenje, sakupljanje otpadaka, mehaničko čišćenje, pranje i pražnjenje korpi za otpatke, struganje i uređivanje ivičnjaka, trotoara, parkinga i staza, kao i sakupljanje i odvoženje lišća.
  • ekološki a zaradiš

    11.01.2019 13:40
    Podzemni i nadzemni kontejneri su ruglo grada. Ocerupani, prazne se neredovno, ali se dobro zaradi na njihovom postavljanju .
  • bora

    09.01.2019 00:36
    majmuni u americi
    U Srbiji za intelektualne poslove se smatraju oni poslovi koje rade majmuni u Americi,to je nivo
    strucnih sluzbi u javnim preduzecima.Imamo strucanajake u JP, zalosno(partija,droga,alkohol).
    Pitanje je Ko vodi Srbiju???????????????????????Mesari,Majmuni,Konobari,Narkomani dileri,vodje navijaca,pokvarena inteligencija ciji ekonomski nivio bio LADA SAMARA.Kontejner ne bi smeo da smrdi,strucnjaci iz JP cistoca hoce da ga sahrane ali smrdi.NE ZNAJU DA RESE PROBLEM ,ai iskreno ih i ne nteresuje.KONTEJNERI I VOZILA SU RATNI PLEN .10%.
  • Adice

    08.01.2019 23:58
    Prvo
    Hajde prvo da uvedemo odnosenje smeca vise puta nedeljno (recimo 3x) u Telepu, Adicama, Klisa...
    Evo na Adicama (pocetak Lj.Ravasi) dva kontejnera za 3 ulice i 4 zgrade, a samo se jednom nedeljno smece odnosi. Malo li je...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.