Anonimna grupa zaposlenih traži prinudnu upravu na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Kamenici

Anonimna grupa zaposlenih na Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine uputila je dopis Odboru za zdravlje i porodicu Skupštine Srbije, sa zahtevom da se u ovoj ustanovi uvede prinudna uprava.
Anonimna grupa zaposlenih traži prinudnu upravu na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Kamenici
Foto: 021.rs
Prijavu je na sastanku odbora prošle sedmice izneo prim. dr Milovan Krivokapić, koji je pročitao zahteve ove, kako se navodi, anonimne grupe zaposlenih na institutu.
 
U predstavci se navodi "urgencija i apel" za uvođenjem prinudne uprave na Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, kao i zahtev da se sprovede hitna, vanredna spoljna kontrola rada instituta. 
 
Zaposleni traže i formiranje anketnog odbora u Skupštini Srbije, a koji bi ispitao "kompletan medicinski rad i finansijsko poslovanje instituta u poslednjih 10 godina". 
 
Urgencija je, inače, prvobitno upućena Ministarstvu zdravlja, koje je u međuvremenu sprovelo kontrolu kvaliteta stručnog rada, naveo je dr Krivokapić.
 
Na kakve malverzacije se prijava odnosi, anonimna grupa zaposlenih nije pojasnila. U Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, s druge strane, navode da nema razloga za zabrinutost jer su organi ustanovili da nema nepravilnosti. Na to, kažu u Institutu, upućuje i činjenica da je ustanova dobila akreditaciju na sedam godina, da su ISO standardi na najvišem nivou i da se stalno uvode nove tehnologije.
 
"Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine sve svoje aktivnosti sprovodi normalno u skladu sa utvrđenim planovima rada. Rezultati rada Instituta od osnivanja do danas su u rangu vodećih ustanova u zemlji i inostranstvu što je Institut učinilo priznatim u regionu i šire. Ovo je rezultat predanog rada svih zaposlenih kao i strateških odluka menadžmenta. Rezultati rada se redovno dostavljaju svim nadležnim državnim institucijama, te su lako proverljivi. Institut je dao značajan doprinos formiranju novih angiocentara u Vojvodini, čime je eliminisana lista čekanja za kateterizaciju srca. akođe, finansijsko poslovanje, kao i sprovedene javne nabavke su u skladu sa zakonom i utvđenim planovima", poručuju za 021 u IKVBV.
 
Inače, na čelu instituta je prof. dr Aleksandar Redžek.
  • Sneza

    26.05.2021 12:57
    Bila na operaciji samo reci hvale i 10 za, sve od cistacice do doktora, ove politike price ostavite tamo gde pripadaju iz radnog iskustva znam da, se uvek NAJVISE bune oni koji najmanje rade. Pored velikog bolnkckov staza samo mogu reci ako u bolnici moze biti ok to je u kamenici pohvala za celokupno osoblje
  • Minja

    04.12.2019 01:25
    Ne bih nikad vise otisla tamo da radim. Bila, videla, i okrenula ledja. Ponosna na svojih mesec i po dana rada u onom zmijarniku
  • samo...

    19.06.2019 01:41
    @ Samo oprezno
    pa najveća korupcija i ide preko evropskih fondova, zato kako kažete, samo oprezno; oprezno, oprezno; Bg je privilegovan drugom vrstom korupcije još 1997., tako da dok se svi oni, a svima nam je odavno jasno, prostituišu preko fondova, evropskih ili "demokratsko-grantovskih" nama preostaje rad u ilegali, ako nam je do života stalo; a ako smo izvukli živu glavu od 80-ih naovamo i ove ćemo nad.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti