Novosadski srednjoškolci i osnovci večeras sviraju klavir za Ginisa

Učenici i profesori Muzičke škole "Isidor Bajić" večeras će, u svečanoj sali Gradske kuće, pokušati da obore Ginisov rekord u broju ljudi koji istovremeno sviraju jedan klavir.
Novosadski srednjoškolci i osnovci večeras sviraju klavir za Ginisa
Foto: Pixabay
U 21 čas, 23 učenika i tri profesora će zasvirati klavir u pokušaju da obore Ginisov rekord koji trenutno drži 18 srednjoškolaca iz Sarajeva. Oni će u isto vreme, na jednom klaviru, izvesti kompoziciju pod nazivom "Zora" čiji je kompozitor bivši učenik te muzičke škole, a sada student Akademije umetnosti u Novom Sadu, Ivan Marković.
 
Obaranje rekorda, u organizaciji Omladinske prestonice Evrope OPENS 2019, pratiće se uživo preko ekrana na Trgu slobode, a pre obaranja rekorda, planirani su i otvoreni časovi klavira i to na četiri lokacije: Gradska biblioteka, Porta, ispred tramvaja "Trčike" i ispred Srpskog narodnog pozorišta (u slučaju lošeg vremena u obližnjim zatvorenim prostorima). 
 
Otvoreni časovi su predviđeni od 18h za učenike koji već sviraju, a za sve koji žele da se oprobaju u sviranju klavira od oko 19h.
 
Učesnici obaranja rekorda su Mihajlo Racpeti (16), Saša Zahorjanski (15), Danijel Leš (15), Milica Vranješ (17), Tisa Lekić (18), Igor Dalagija (17), Boško Stojadinović (17), Luka Petrović (18), Milica Vujanović (17), Dunja Vranješ (18), Sara Todorić (12), Mateo Radimir (13), Lenka Škrbić (12), Nemanja Marčetić (13), Marija Šapovalova (12), Ivan Černuhin (11), Elena Jakšić (11), Laura Mađarić (9), Damjan Svijić (9), Stefan Svijić (10), uz tri profesora, Tijanu Tenji, Aleksandru Vojnak i Slobodanku Stević.
  • neko

    20.09.2019 22:10
    uzivo
    Prisutvovali smo na trgu, ispred gradske kuće ovom dogadjaju. Ostalo je nejasno da li su oborili rekod ili ne? Ja nisam čuo da su imali bilo kakav propoust, ali organizatori su mogli malo više da obajasne nama koji smo se smrzavali i podžavali ih... No, i pored ovog propusta organizatora svaka čast deci, roditeljima i nastavnicima!
  • Global_nomad

    20.09.2019 19:56
    @* Zar mora pakost da seva i na ovako lepe vesti?!

    "Guinness World Records do not pay any money to those who break or set records.

    However, they do award an official certificate of the achievement free of charge"
  • Nevena

    20.09.2019 19:48
    Svaka cast!!! Navijamo za rekord

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti