Jarić: Prihvatam ličnu i moralnu odgovornost za probleme s vodom na bazenima Spensa

Direktor Spensa Milan Jarić, koji je juče podneo ostavku na ovu poziciju, sada se oglasio saopštenjem u kojem navodi da preuzima odgovornost za probleme s vodom na bazenima.
Jarić: Prihvatam ličnu i moralnu odgovornost za probleme s vodom na bazenima Spensa
Foto: 021.rs
"Preuzimam ličnu i moralnu odgovornost za nastajanje problema s poremećajem kvaliteta vode u zatvorenim bazenima Spensa. Takođe, uprkos činjenici da nastali tehnički kvar koji je uzrokovan dotrajalošću opreme niko nije mogao predvideti, preuzimam profesionalnu odgovornost, jer, iako je Grad Novi Sad sa svoje strane učinio sve da se Spens finansijski oporavi i obezbedi njegovo nesmetano funkcionisanje kako bi nastavio da vrši svoju funkciju važnog servisa građana Novog Sada, uz sve naše napore nisu mogli da se obezbede svi neophodni uslovi na najvišem tehničkom nivou. Kvarovi na sistemu su mogući i nepredvidivi, ali kao odgovoran čovek smatram da su izgovori i opravdanja u ovako ozbiljnoj situaciji izlišni i da je ostavka najmanje što dugujem građanima Novog Sada i onima koji su me imenovali na ovu odgovornu funkciju", naveo je Jarić. 
 
Dodaje se da u međuvremenu tehničke službe Spensa danonoćno rade da sistem počne nesmetano da funkcioniše, da se uspostavi redovan režim održavanja bazena, kako bi svi Novosađani mogli bezbedno da ga koriste.
 
Inače, ovo je prvi put da se Milan Jarić oglasio od kako je ceo problem i nastao, u međuvremenu se nije javljao na telefon niti davao izjave.
 
Podsetimo, povodom situacije na bazenima na Spensu i Slanoj bari, na jučerašnjoj vanrednoj konferenciji član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin naveo je da je Jarić podneo ostavku. On je naveo da je mali bazen na Spensu funkcionalan, a da će uskoro raditi i ostala dva. Takođe je rekao da je Grad omogućio odvijanje treninga plivačkih i vaterpolo klubova, u privatnim bazenima u Novom Sadu, ali i da se očekuje da zaposleni u čijoj je nadležnosti briga o zatvorenim bazenima snose posledice neodgovornog ponašanja.
 
Olimpijski i dečji bazen na Spensu su zatvoreni od petka, a gradske vlasti su juče naložile da bude zatvoren i olimpijski bazen u Sportskom centru "Slana bara".
 
Dodajmo da je 021 otkrio da je Spens sakrio informaciju o zagađenju vode u bazenima trihalometanom, vrlo opasnim hemijskim jedinjenjem. Preduzeće je kao jedini razlog za zatvaranje bazena u javnosti naveo havariju na elektromreži, ali je izostalo da spomene prisustvo opasne materije u vodi. Tu priču čitajte OVDE
  • xx

    27.02.2020 09:33
    Odakle opoziciji sendvici?
  • Jovo

    26.02.2020 21:57
    E moj Jariću
    Pa zar ti stvarno misliš da gradjani Novog Sada ne znaju šta se u njihovom gradu radi i dešava?
    Blanko ostavka burazeru je čudo od političkog proizvoda! Jednom kad potpišeš, posle toga svašta moraš da odradjuješ da se ne bi aktivirala!
  • Cocco

    26.02.2020 20:30
    Da smo načisto. Svi direktori gradskih firmi postavljeni su po lažnim konkursima tj. po partijskim zaslugama. Sami su svesni da su, kako postavljeni, tako i smenjivi! Da ne kažem i to da su svi potpisali i blanko ostavke, pa kada ih smene, odnosno, kao i ovde, ako ne podnesu ostavku po nalogu, kreće pljuvanje iz partije njihove. A to (da ih pljuju njihovi, jer razloga sigurno mnogo imaju!) niko od njih, ne da ne želi!
    Svi su (ovi direktori) revijalne neznalice, a o poltronstvu i ostalom što je uslov za unutar partijsko napredovanje, nije potrebno divaniti… I ma kakvu glupariju, a time i štetu ovaj, partijski uzgojeni cvet napravio, taman se „napenalio“ da partija mu njegova predozborno profitira ostavkom (sigurno ne i dobrovoljnom!) njegovom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti