Pregled nedelje na 021: Ekološke borbe i odjek nasilja

Ova nedelja u Novom Sadu prošla je u borbi protiv “investitorske bahatosti”, pričama iza brutalnog prebijanja u Jevrejskoj ulici i uobičajenim problemima građana. Sve to su ispratili reporteri 021.rs.
Pregled nedelje na 021: Ekološke borbe i odjek nasilja
Foto: 021.rs

Pozivamo da se prisetite priča koje su izazvale pažnju javnosti, ali i drugih važnih tema koje su možda bile zasenjene ostalim dešavanjima.

1. Oko 10 odsto Novog Sada nije pokriveno kanalizacionom mrežom, a usluga čišćenja septičkih jama građanima je često skupo, što ih navodi da angažuju firme koje ne prazne njihov sadržaj na predviđene lokacije. Ovaj sistemski problem dovodi do pojave fekalija u našim dvorištima, livadama, rasadnicima i na obodima Novog Sada. Opširnije o tome ko je kriv, ko je kažnjen i kakve su posledice, u našem tekstu OVDE

2. Protiv odgovornih lica na gradilištu stanova za bezbednjake na kom je 24. avgusta poginuo radnik, podnete su krivične prijave, potvrdio je direktor Inspektorata za rad Stevan Đurović. Ipak, obeshrabruje podatak da u većini slučajeva odgovorni za pogibiju radnika dobiju najblaže kazne. Nepravdama su naročito izloženi radnici iz inostranstva koji u Srbiji rade bez radnih dozvola. Opširnije na ovom LINKU

3. Grupa meštana Temerina, koji su u julu na sudu dobili spor protiv farme svinja "Temerin agrar" i dokazali da farma intenzivno zagađuje životnu sredinu, priprema nove krivične prijave protiv vlasnika farme i čelnika opštine, jer uprkos presudi, farma i dalje zagađuje. Priču čitajte OVDE

4. Skup za oslobađanje žute planinarske staze na Fruškoj gori održan je juče, a aktivisti i građani su, da bi odbranili svoje pravo na javno dobro, prošetali nekoliko kilometara preko Fruške gore. Tom prilikom su ukazali na “investitorsku bahatost” i presekli lance na dve ograde kako bi prošli nekadašnjom planinarskom stazom koja je sada privatno vlasništvo. Izveštaj sa događaja pogledajte OVDE, a fotografije koje su obeležile jučerašnji skup OVDE. Podsetimo, u ponedeljak je održana i tribina “Novi Sad na vodi? Vidi gari, ne može” na kojoj se takođe razgovaralo o investitorskom nasilju. Reporteri 021 prisustvovali su i ovom događaju, a šta su zabeležili čitajte u ovom TEKSTU.

5. Saga oko slučaja brutalnog prebijanja mladića u Novom Sadu se nastavlja. Na 021.rs mogli ste da čitate kako je policija tražila osumnjičenog Ivana Kontića dok je on bio u Tužilaštvu zbog drugog krivičnog dela (OVDE), za šta se terete dve osobe koje su pomagale Kontiću (OVDE), kada je tačno Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv Kontića (OVDE) i ko je uopšte Ivan Kontić za kim se ovih dana, bar kako kažu u policiji, intenzivno traga (OVDE).

  • Tesa

    21.09.2020 01:23
    @Cubi
    Sav kriminal 90ih je posle 2000te aboliran, lova sklonjena i netaknuta od strane zakona. Moje misljenje je da ce prvi Tadic, Djilas i Jeremic zastititi i abolirati sve lopove kriminalce, hostaplere i sljam SNS-SPS!!!! Samim tim agonija, jad, ocaj, beda i uzas ove zemlje se nastavlja....
  • Cubi

    20.09.2020 20:33
    Nasilje na svakom koraku i fizicko i psihicko, kada cemo se osloboditi tog 90-te sistema vlasti i vrednosti i poceti da budemo deo Evrope..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti