Gradski funkcioneri igraju odbojku na pesku

Gradski i pokrajinski čelnici oprobaće se u nedelju u odbojci na pesku u revijalnom meču koji organizuje omladina "JAZAS-a".

Gradski i pokrajinski čelnici oprobaće se u nedelju u odbojci na pesku u revijalnom meču koji organizuje omladina "JAZAS-a".

Kako za 021 kaže organizatorka Biljana Ružičić, za sad su učešće na meču potvrdili član Gradskog veća zadužen za zdravstvo Aleksandar Kiralj i načelnica Gradske uprave za socijalnu zaštitu Vera Grkavac, a pozive su dobili i gradonačelnik i pokrajinski funkcioneri. Prema njenim rečima, revijalna utakmica predstavlja simboličan čin skretanja pažnje mladih sa droge na sport.

"Ovaj meč ima za cilj da na simboličan način skrene pažnju javnosti na problem narkomanije u društvu i da podstakne mlade da se više bave sportom i drugim alternativnim zadovoljstvima, nego narkomanijom i zloupotrebom droga", navodi Ružičićeva.

Utakmica će se odigrati u nedelju od 17h na Štrandu, a zamišljena je kao simbolični duel vladinog i nevladinog sektora. Državnim službenicima će se suprotstaviti predstavnici civilnih organizacija koje se bave prevencijom bolesti zavisnosti. (M.S.)

  • Sa Salajke

    17.07.2011 14:15
    Pesak, voda, leto, gradonacelnik - izbacite uljeza. E, da vidim kako ce to da spreci decu da se drogiraju. Ta ja kad gradonacelnika vidim i ovako a kamoli u sorcu dobijem zelju da ubodem iglu. Nego jedno pitanje... Hoce li skoro neki funkcioner ici u Dunavski park? To pitam jer me interesuje hoce li skoro biti stavljen novi asfalt. Ispred Elektrovojvodine stavljen je nov asfalt zbog dolaskka funkcionera, centar skockan zbog setnje nase vrhuske a u Dunavskom parku guranje decijih kolica je nemoguca misija. Rampe za kolica na ulasku u velikoj meri su pohabane ili skrsene, na asfaltu rupa do rupe, u grmlju ulicnih pisaca na sve strane, a nadje se i po koja igla i kesica sa lepkom. Mani se gradonacelnice Stranda prosetaj kroz park. Prijatna setnja!
  • Ja

    24.06.2011 08:32
    Ocekivano
    Borba protiv narkomanije - otrcano.
    Napravite deci bazene, sportske terene, uredite i neke druge plaze a ne samo Strand gde vasi bliznji drze lokale. Uvek nude i rade ono sto se od njih ne ocekuje.Sta ce oni da igraju odbojku.Uradite nesto plemenito.Zasto za pocetak niste napravili igraliste u nekom zabacenom delu grada i na taj nacin pomogli deci da se bave sportom.To sto ce neki celnici da lupe loptu dva tri puta nista dobro i pozitivno nece doneti.
    Ako se politicari najedu prasetine hoce li to pomoci u borbi protiv gladi? Nece. Tako i ova odbojka.
  • Predlagač

    24.06.2011 05:53
    DRUGA LOKACIJA
    Predlažem da se ovaj meč umesto na pesku na Štrandu odigra na drugoj podlozi i drugoj lokaciji. Mislim da je bolje da igraju na travi nego na pesku pošto će na pesku uprljati i noge a dovoljno je što su im već prljave ruke. Za lokaciju bih predložila livadu preko puta Tehnološkog fakulteta da bude blizu vajnom gradonačelniku i ostaloj sviti iz Radničke i Stevana Musića. A drugi razlog je što im je tu odmah i BUDA BAR pa će mladima lako skrenuti pažnju sa droge na sport. Ne znam ko još može odoleti ovakvim argumentima i ne usvojiti ovaj amandman :-)))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti