Do srede prijemni za fakultete

Prijemni ispiti za upis na državne fakultete polažu se od danas do srede.

Prijemni ispiti za upis na državne fakultete polažu se od danas do srede. Na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu, koji upisuje više od 8.000 brucoša, rezultati prijemnih biće objavljeni u četvrtak.

Primedbe se podnose 1. i 2. jula, a konačne rang liste treba da budu istaknute na oglasnim tablama fakulteta narednog ponedeljka. Kandidati će biti rangirani na osnovu uspeha iz srednje škole i rezultata sa prijemnog ispita. Ukoliko je kandidat nezadovoljan mestom na rang listi, može uložiti žalbu dekanu fakulteta, odnosno Savetu fakulteta, kao drugostepenoj instanci.

Upis kandidata počinje 6. jula i treba da bude završen do 15. jula.

Srednjoškolci koji ne uspeju da se upišu u prvom krugu, imaju još jednu šansu, u septembru, ali samo na fakultetima na kojima ostane slobodnih mesta. Drugi konkursni rok visokoškolske ustanove će oglasiti 31. jula.

Lekarska uverenja za upis mogu se dobiti u Domu zdravlja "Novi Sad" i naplaćuju se prema cenovniku Doma zdravlja koji je istaknut na oglasnoj tabli. Cena se kreće od 1.250 do 3.000 dinara.

  • Dejan

    27.06.2011 06:52
    delimicno tacna vest!!!
    Prijemni na pojedinim fakultetima traju do 01.07.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti