Bocke: Vodovod ni na vidiku

Ni nakon skoro tri meseca od kada su meštani Bocki, počeli s protestima zbog nerešenih komunalnih problema, nije poznato da li će i kada početi izgradnja vodovoda i kanalizaciju u tom mestu.
Ni nakon skoro tri meseca od kada su meštani Bocki, počeli s protestima zbog nerešenih komunalnih problema, nije poznato da li će i kada početi izgradnja vodovoda i kanalizaciju u tom mestu.

Ipak, studija kojom je potvrđeno klizište u Bockama, a koju je uradio Fakultet tehiničkih nauka, je završena. Portparol Vodovoda, Davor Santrač, kaže za Radio 021 da je sledeći potez ispitivanje zemljišta: "Ta studija treba da utvrdi tačno na kojim se dubinama nalaze potencijalna klizišta, kao i mere za saniranje, odnosno da li je uopšte moguće graditi infrastrukturu na tom potezu. Ako jeste, na koji način i koliko će koštati. Dakle, tek po završetku te sudije, može se govoriti o konkretnim rokovima".

Rebalansom gradskog budžeta izdvojeno je oko 12 miliona dinara za ovu studiju, a novac je prebačen na račnun Zavoda za izgradnju grada.

Komentarišući povremene proteste meštana Bocki, Santrač kaže da je paradoksalno da se oni organizuju protiv vlasti koja je počela da rešava višedecenijski problem klizišta, odnosno nedostatka vodovoda i kanalizacije u tom mestu. "I pre njihovog protesta, to je bilo u našem planu i programu. Jednostavno, jedna stvar tu mora da se zna - ne može Novi Sad na sebe prihvatiti rizik da krene da gradi na potezu na kojem postoji klizište. I da onda gradeći pokrene klizište i napravi još veći problem nego što je postojao. Daleko od toga da mi nismo svesni da ti ljudi jesu u velikom problemu", kaže Santrač.

Dodajmo da meštani Bocki s kojima smo ranije razgovarali, nisu imali razumevanja za odlaganje početka radova, jer su, kako su nam rekli, obrazloženja koja dobijaju od predstavnika gradskih vlasti, godinama ista. (D.S.)
  • ViK

    30.06.2011 19:15
    Davno je uradjena studija
    Ako je izdvojen i potrosen novac za izradu studije klizista onda je to bacanje para ili varanje gradjana naselja Bocke.
    Pred raspad Jugoslavije ZIG je sa INOM iz Zagreba uradio kompletnu studiju desne obale i padine pored Dunava. Uradio specijalne avio snimke itd... Ta dokumentacija je stajala u sefu kod direktora ZIGa gospodina Sekulica.
    Ta dokumentacija ima trajnu vrednost i bila je polazne osnove za borbu protiv klizista od Ledinaca do Sremskih Karlovaca.
    Inace u principu svako kliziste se moze zaustaviti i sanirati na duze vreme. Najposle to je opstinska obaveza, da se zastiti izgradjeno naselje.
    Svaka dalja diskusija je besmislena, opravdani zahtev gradjanina politicari ovog trenutka ko zna iz kojih razloga miniziraju, ko zna is kojih razloga koji samo oni znaju.
  • 30.06.2011 05:48
    "Rebalansom gradskog budžeta izdvojeno je oko 12 miliona dinara za ovu studiju, a novac je prebačen na račnun Zavoda za izgradnju grada." Sada možete zaboraviti na studiju ako su pare otišle u ZIG to je rupa bez dna sa Sociologom na čelu
  • role

    30.06.2011 05:29
    Zar Popovica nije klizište pa i Čardak,ali tamo su buđžovani pa oni moraju sve imati.Pa Mišeluk građen na divlje i nikom ništa.E moja Srbijo ala si nam trula.Otarasi se ovakvih pametnjakovića i sve će procvetati.Stanovnici Bocki strpite se dok ne dođe neki političar gore i eto vode i kaqnalizacije.Kupio Lončar pa propao i prodao placeve.Kupio bivši direktor Toplane .Skrkao 200 kubika betona u zidine na ulazu u plac mislio da će dugo biti na vlasti pa se zajebao i sada na placu gaji travuljinu,leglo za zmije.To je živa istina.pitejte stanovnike Gornjih provalija.Pa nemogu malo put da poprave a ne da grade infrastrukturu.Put su samo asvaltirali do direktora Južne bačke gosp.Koprivice a po naraeđenju od gore stigli do bivšeg gradonačelnika Jove Dejanovića.Tu je kraj.Sada treba raspisati oglas da dajemo besplatnu vikendicu nekom od političara blizu Popovičkog jezera ali sa druge strane i eto nama svega i puteva i vodovoda u dužini od 5 km.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti