Uskoro i materijal u elektronskom obliku

Praćenje rada Skupštine i glasanje elektronskim putem nije jedina novina koju novosadski parlament namerava da uvede u ovom mandatu.
Praćenje rada Skupštine i glasanje elektronskim putem nije jedina novina koju novosadski parlament namerava da uvede u ovom mandatu. Predsednik Aleksandar Jovanović najavio je da će uskoro prestati štampanje skupštinskog materijala, odnosno da će biti dostupan u elektronskom obliku.

Mada su odbornici prvi put u petak koristili elektronski sistem za rad, Jovanović podseća da je veći deo opreme nabavljen još 2002. godine, ali da su postojali određeni problemi zbog kojih je nov način rada zaživeo tek sada. "Svaka novina u našem društvu nailazi na otpor i uvek ima nekih kritika, ali mislim da je to na korist odbornika i da su oni videli da sve funkcioniše brže i da će još brže biti kada neke stvari unapredimo. Odbornik sada mora da sedi na određenom mestu, a čip koji dobije samo na tom mestu može da funkcioniše i na taj način nema nikakvih mogućnosti zloupotreba", navodi Jovanović.

Kako kaže, ostvaren je cilj da se postigne javnost u radu, jer je sada ceo proces glasanja brži, precizniji i tačno se zna ko je kako glasao. Jovanović dodaje da će se i dalje koristiti stari način glasanja za neke stavke koje nisu precizirane poslovnikom, kao i u slučaju kada tehnika zakaže. Elektronski sistem do sada se koristio samo u radu republičkog i pokrajinskog parlamenta. (D.B)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti