Taksisti tuže grad Ustavnom sudu

Novosadski taksisti će se žaliti Ustavnom sudu na odluku po kojoj Grad od njih zahteva da imaju Euro 3 ili Euro 4 motore.

Novosadski taksisti će se žaliti Ustavnom sudu na odluku po kojoj Grad od njih zahteva da imaju Euro 3 ili Euro 4 motore. Nova odluka važi retroaktivno, od 1. januara ove godine.

"Zbog ove odluke grad će ostati bez taksista, jer koliko sam upoznat svega 200 taksista ispunjava ove uslove. Smatram da je ova odluka protiv odluke Ustavnog suda, prema kojoj je propisano da taksi vozila tek nakon 1. marta 2013. godine moraju da imaju ove norme", objašnjava predsednik udruženja "Vojvođani" i Sindikata novosadskih taksista, Radoslav Krstić.

On najavljuje žalbu Ustavnom sudu, koji je već oborio sličnu odluku lokalne samouprave u Čačku. "To znači da je lokalna samouprava takvim uređivanjem prekoračila zakonom utvrđeno ovlašćenje. Takođe u odluci Ustavnog suda koja je doneta za Čačak stoji da je članom 195. stav 2 Ustava definisano da statuti, odluke i drugi opšti akti autonomne pokrajine i jedinica lokalne samouprave moraju biti usaglašeni sa zakonom, što kako piše u obrazloženju Ustavnog suda u ovom slučaju nije urađeno", kaže Krstić za Dnevnik.

  • perasombor

    30.06.2011 21:12
    Kad porastem bicu taksista...
    Ja bih ceo prostor centra i sireg centra zabranio za automobile. Srediti biciklisticke staze, osavremeniti javni saobracaj (ugraditi katalizatore a ozbiljno krenuti ka uvodjenju tramvaja) i dozvoliti saobracaj samo dostavnim vozilima i stanovnicima. U uzem centru grada javni prevoz bi bio besplatan. Zagreb je to odlicno resio.

    Uostalom, Vojvodjani su odbili Ustav R. Srbije tako da je isti nelegalan i nelegitiman na teritoriji Vojvodine.
  • sos taxi

    30.06.2011 19:48
    ss
    ziveo cika mladen i cika sinisa ,necemo ih menjati
  • legalan i registrovan

    30.06.2011 16:50
    llir
    sve su ovo prazne price tj prazni komentari pa jel vi ljudi znate da su dva najvaznija coveka zaduzena za saobracaj u ns jedan fotograf sa srednjom gradjevinskom skolom (sinisa bubnjevic) a drugi izbeglica iz sarajeva sa sam bog zna kakvom diplomom (mladen basic) totalno nesposobi za ista

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti