Slučajeva zamene pokojnika bilo i ranije

Iako u Kliničkom centru Vojvodine tvrde da je slučaj zamene pokojnika prvi koji se ikad desio, 021 saznaje da je grešaka u identifikaciji mrtvaca već bilo u Novom Sadu.
Iako u Kliničkom centru Vojvodine tvrde da je slučaj zamene pokojnika prvi koji se ikad desio, 021 saznaje da je grešaka u identifikaciji mrtvaca već bilo u Novom Sadu. Prema rečima slušateljke Radija 021 koja je želela da ostane anonimna, pre trideset godina je sahranila pogrešnog čoveka umesto svog oca.

"Mog pokojnog oca su onomad poslali u Beograd, gde su otvorili kovčeg i videli da to nije njihov rođak. Kada su nam javili, već je bilo kasno, tog čoveka smo i oplakali i sahranili kao mog oca. Onda su morali da ga iskopavaju i šalju tamo, a mog oca su doneli u Novi Sad".

Ona navodi da je do greške došlo u Pokrajinskoj bolnici, jer niko iz Beograda nije došao da identifkuje čoveka za koga se pretpostavlja da je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Tada je na njegov kovčeg zalepljeno ime njenog oca, čije je telo poslato u prestonicu. Dodaje da je grešaka bilo i da je sramota što u Kliničkom centru Vojvodine pokušavaju to da sakriju. "Slušajući tu priču na radiju, jako sam se iznervirala, jer sam čula kako kažu da je ovo prvi put. Nije prvi put. Svašta se dešavalo, samo mi nije jasno zašto lažu", kaže ova Novosađanka.

Podsetimo, protekle nedelje su dvojica pokojnika zamenjeni na Institutu za sudsku medicinu, što je otkriveno tek kada je rodbina na sahrani otvorila kovčeg i zatekla telo pogrešnog čoveka, zbog čega je morala da interveniše i policija kako bi pokop njihovog rođaka na drugoj lokaciji bio zaustavljen. (M.S.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti