Vladimir Kopicl na čelu MSUV

Vladimir Kopicl je novi direktor Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.  
Vladimir Kopicl je novi direktor Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.

On je na tu funkciju došao umesto Živka Grozdanića Gere, koji je pre dvadesetak dana podneo ostavku, nezadovoljan, između ostalog, odnosom države i pokrajine prema savremenoj umetnosti i što, kako je rekao, "stranke i dalje žele da imaju uticaj postavljanjem svojih ljudi na rukovodeće funkcije".

Pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje Milorad Đurić izjavio je za Radio 021 da će Kopicl obavljati funkciju vd direktora sve dok se ne raspiše konkurs za izbor prvog čoveka te ustanove kulture.

Kopicl je donedavno bio pomoćnik gradonačelnika za kulturu. Sa te funkcije je smenjen na inicijativu Ujedinjenih regiona Srbije, pošto je napustio stranku G17 plus, kojoj po koalicionom dogovoru pripada pomenuto mesto u Gradskoj kući . Član je Udruženja građana "NS blok", koje je proletos formirao sa nekadašnjim zamenikom gradonačelnika Sašom Igićem, odbornicom u Skupštini grada Verom Kopicl i još nekoliko lokalnih funkcionera, bivših kadrova G17 plus. (D.B)

  • Dunavski Som

    03.07.2011 07:31
    Buckalo
    Gaspadin Kapicl je bio predsadnik Upravnog odbora iste institucije i podneo ostavku jer nije politicar! Sada ocigledno jeste politicar te ce uspeti da odradi strateski posao - obezbedi prostor muzeju,ustvari otme zgradu Muzeju Vojvodine.
    Konacno ce antifasizam biti izbrisan iz Novog Sada , g.Kapicl ce napisati o tome jos jedan nenapisani roman,njegova nevidljiva slika ce ostati u postavci muzeja umesto Kandinskog,njegovu pesmu ce nemo odrecitovati Marina Abramovic,a on ce imati uvodno izlaganje o literaturi balkanskog kotla na sledecoj sesiji Penovaca u Akapulku...I mirna Backa!
  • urbaNS

    30.06.2011 22:01
    o moralnosti nemoralnih...
    pošto znam da u ovom gradu to niko drugi ne sme - kad već pišete o ostavci grozdanića - što ne pokušate da saznate i koliko je tužbi i presuda protiv MSUV bilo u njegovom mandatu (neke od njih podnosili su i zaposleni zbog teških oblika zlostavljanja), koliko isnpekcijskih nadzora i rešenja protiv istog direktora, koliki su dugovi koje je ostavio... pokušajte da saznate i kako to da u julu msuv još uvek nema plan i program za ovu godinu... kakvi su odnosi sa muzejom vojvodine... samo malo pročačkajte - svašta "zanimljivo" tu može da se nađe...
  • limanac

    30.06.2011 19:40
    Da li je bitna biografija?
    Kada nekog kritikujete, zapitajte se šta je ČOVEK u životu do sada radio i uradio.
    Ovaj čovek se bavi KULTUROM u Novom Sadu dovoljno dugo, da zna šta radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti