150 zaposlenih nedostaje Urgentnom centru

Urgentnom centru nedostaje još najmanje 150 zaposlenih i, ukoliko republičko ministarstvo ne odobri još kadrova, on neće moći da funkcioniše već kroz nekoliko meseci, upozorio je direktor Kliničkog centra Vojvodine Dragan Drašković.

Urgentnom centru nedostaje još najmanje 150 zaposlenih i, ukoliko republičko ministarstvo ne odobri još kadrova, on neće moći da funkcioniše već kroz nekoliko meseci, upozorio je direktor Kliničkog centra Vojvodine Dragan Drašković.

Drašković je naveo da Urgentni centar dodatno osoblje plaća iz sopstvenih sredstava koje stiče na tržištu i takvo stanje okarakterisao kao neodrživo.

"Nama je prethodni republički ministar rekao da preraspodelimo kadrove. Izvinite, možda se mogu doktori preraspodeliti, možda se mogu sestre preraspodeliti, ali kako preraspodeliti tehničko osoblje za devet hiljada metara kvadratnih. Treba znati da mi nismo dobili ni jedno tehničko lice, govorim o spremačicama, servirkama, onima koji brinu da se pacijent oseća kao čovek, a ne učestvuju u njegovom neposrednom lečenju. Ni za Betaniju nismo dobili ni jedno", kaže Drašković.

U Urgentnom centru se žale i na nedovoljan broj medicinskog osoblja. S obzirom da su prema zvaničnoj statistici kapaciteti ove ustanove svakodnevno kompletno popunjeni, zaposleni su suočeni sa mnogo više posla nego u drugim delovima Kliničkog centra Vojvodine.

U toku prošle godine u Urgentnom centru pregledano je oko 80.000 pacijenata. Skoro 75 procenata od ukupnih zdravstvenih usluga u Kliničkom centru Vojvodine, pruža se u Urgentnom centru.

  • b

    22.08.2011 07:13
    Outsourcing
    Zdravstvena ustanova ne bi trebala u velikoj meri da zaposljeva nemedicinsko osoblje. Poslove spremanja, tehnickog odrzavanja, obezbedjenja, IT i slicno treba da obavljaju spoljasnje firme. Mnogo je jeftinije placati usluge drugim firmama, nego placati sopstvene nemedicinske radnike (bruto plata, zdravstveno, penziono osiguranje itd.)
  • MItar

    21.08.2011 01:44
    Ma daj
    Najlakše je prebaciti odgovornost na neke druge.Za sv greške okrivit "nedostatak kadra".Što se tiče medicinskog osoblja to ne brinemo.Zaposlili su profesorsku decu,a sada stižu novi,sveže diplomirani sinovi i kćeri.
    Većina sa Katedre za hirurgiju svoju decu je dala na medicinu i oni su lekari i pre nego što završe.
  • Kazlo bi se da...

    20.08.2011 22:41
    Ajmo zuti, trk na madicinski faks da vrbujete mlade doktore i doktorice, moze i maturante 18+ u srednjim tehnickim skolama, ya tehnicka lica. Po zutu clansku svakom pa ovaj nece kukati.
    Trenutno vam kanda fali Kadra

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti