FOTO: Uređuje se deo Futoškog puta, vozači do novog "kosog" parkinga idu preko pešaka i biciklista

Novi "kosi" parking, dvosmerna biciklistička staza i trotoar izgrađeni su duž dela Futoškog puta, na kom se nalazi i više objekata i firmi.
FOTO: Uređuje se deo Futoškog puta, vozači do novog "kosog" parkinga idu preko pešaka i biciklista
Foto: 021.rs

I malo zelenila što je postojalo je uklonjeno, biciklistička staza je "pomerena" bliže objektima, a nikao je privremeni parking do kog vozila mogu da dođu jedino prelaskom preko trotoara i biciklističke staze.

To se na terenu i dešava, uverila se reporterka 021.rs, koja je zatekla i više dostavnih vozila na ovim površinama koje nisu namenjene motornim vozilima.
Šta se dogodilo sa malo zelene površine i zbog čega je postavljen parking tačno ispred ugostiteljskih i drugih objekata (ispred kojih su se domaćini i gosti do sada, uprkos velikom parkingu tik pored, godinama parkirali nepropisno)?
 
 
Kako za 021.rs navode u kabinetu gradonačelnika, pomenuta zelena površina zapravo to - nije. Razlog, kako navode, leži u činjenici da je koso parkiranje duž Futoškog puta, osim servisne saobraćajnice neposredno uz biciklističku stazu na deonici od Ulice Ivana Kočija do Bulevara Evrope, predviđeno planskom dokumentacijom iz 2017. godine. 
 
To su Plan generalne regulacije prostora za porodično stanovanje u zapadnom delu Grada Novog Sada i Plan detaljne regulacije Telepa.
 
 
Sledi izgradnja i uređenje ove servisne saobraćajnice, a u kabinetu gradonačelnika za 021.rs najavljuju da će uskoro biti pokrenuta javna nabavka.
 
"Do privođenja planiranoj nameni, odnosno do izgradnje servisne saobraćajnice i parkinga, predmetna površina je, u skladu sa izdatim rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve, uređena kao privremeni parking sa tucaničkom podlogom. U najskorijem periodu će biti omogućen ulaz i izlaz sa privremenog parkinga na Futoški put, kako se vozila ne bi kretala biciklističkom stazom", navode u Gradskoj kući.
 

Podsetimo, u toku su obimni radovi na rekonstrukciji biciklističkih i pešačkih staza s obe strane Futoškog puta i Futoške ulice, što je posao koji "Put invest" i podizvođači obavljaju u nekoliko etapa. 

  • /

    29.04.2022 22:17
    /
    @ju...
    pravis se malo blesav
  • Mihajlo

    29.04.2022 21:52
    Samo tetki lek...
    Kad krene blokiranje trake i parkiranih vozila, uz sva cetiri upaljena, samo dok popije kaficu u fazonu "svirace pa cu valjda cuti"...
  • Tetka

    29.04.2022 17:48
    Veliki mag iz kabineta.
    Pa plan je iz 2017. Znaci nisu ga oni lopovi doneli nego vi.
    Pa ce sad tu da niknu galensove zgrade pa mora tu i saobracajnica.
    A stvarno nije jasno jel ima zelenila ili nema ili vi nosite tetki lek

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti