FOTO: Ograđuje se Dunavski park, sprečava se ulazak kroz "živu ogradu"

Dunavski park će dobiti ogradu koja će sprečavati ulazak u park kroz "živu ogradu" i druge prolaze, čime će se sprečiti uništavanje zelenila.
FOTO: Ograđuje se Dunavski park, sprečava se ulazak kroz "živu ogradu"
Foto: 021.rs
U sklopu rekonstrukcije parka u toku je postavljanje zelene metalne rešetkaste ograde. Ograde je već postavljena u delu parka uz Bulevar Mihajla Pupina. 

Kako kažu u JKP "Gradsko zelenilo" za 021.rs, biće postavljeno 250 metara ograde. 

Kako dodaju, ograda će doprineti "estetskom unapređenju parka i njegovom uokvirivanju kao jedne uređene i zaokružene ambijentalne celine". 
 
"Ograda je projektovana i postavlja se tako da se uklopi u prirodni ambijent parka. Ona će imati svoju sigurnosnu funkciju, a značajno će doprineti smanjenju uništavanja parkovskog bilja, koje je posebno primetno uz rubne delove parka, prema ulici Ignjata Pavlasa, gde jedan broj građana obodne delove parka koristi kao prečicu za kretanje, što dovodi do sušenja cveća i živice, čime se nanosi šteta ovom biseru prirode, i narušava njegova estetika, a ujedno se i stvaraju nepotrebni troškovi. Ograda oko parka se postavlja po uzoru na deo ograde koji postoji oko parka, prema Dunavskoj ulici. Uvereni smo da će postavljanje ograde uticati na to da nanošenje štete bude svedeno na minimum i doprineti tome da Dunavski park bude još lepši i uređeniji", kažu u Zelenilu.
 
Dodaju i da se svi radovi izvode prema uslovima Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i da nije predviđeno postavljanje kapija, odnosno građani će i dalje slobodno prolaziti u Dunavski park kroz predviđene pešačke ulaze-izlaze.  
 
 
Radovi u Dunavskom parku traju već nekoliko nedelja i do sada je urađen veći deo staza. Projektom je predviđena rekonstrukcija svih staza i prilaza koji obuhvataju površinu veću od 6.200 kvadratnih metara. 
 
Osim toga, planirana je izgradnja savremenog dečijeg igrališta, nove česme, rekonstrukcija rasvete, reparacija postojećih 165 i postavljanje 15 novih klupa. Biće postavljeno i 56 kanti za otpatke, dok će svih 35 postojećih kandelabera biti renovirano. 
Radovi su vredni 145,5 miliona dinara i izvodi ih građevinska firma "Irina 2009 MM" iz Veternika, koja je radila i prvu fazu rekonstrukcije. Oni rade u saradnji sa preduzećem "Bob" iz Novog Sada.
 
Rok za završetak radova je jesen ove godine.
  • Đorđe

    09.05.2022 20:17
    Taman kad se završi rekonstrukcija onda dolazi na red ledena šuma koja će sve to da anulira. Da vlast želi da sačuva ovaj park nije ni trebala da dozvoli komercijalne sadržaje u njemu.
  • Gale

    09.05.2022 19:57
    Koliko je kostala ograda?
    Ko je sproveo javnu navavku?
    Ko je dobio posao?
    Koliko su se postednici ugradili?
    Koliko su sve ovo zajedno gradjani platili?
  • Novosadjanin

    09.05.2022 17:37
    Sramota
    Velika je sramota kakvi komentari! Koliko vas boli uvo za NS ili za bilo sta i koliko gledamo samo svoju politicku stranku dokazuju kome tari raznih kojima smeta i jedna ograda!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.