Podzemna garaža, sređivanje Trga slobode, oštriji uslovi za dostavne službe: Šta sve čeka centar?

Firma "Best in parking", koncesionar u izgradnji podzemnih garaža u Novom Sadu, danas ili sutra trebalo bi da potvrdi Gradu svoju spremnost da krene s radovima u Ulici Modene.
Podzemna garaža, sređivanje Trga slobode, oštriji uslovi za dostavne službe: Šta sve čeka centar?
Foto: 021.rs

Ovo je jedna od lokacija predviđenih za podzemnu garažu, a kako za 021.rs najavljuje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, radovi u Modene doneće mnogo izmena i prilagođavanja.

Po završetku radova u Modene, uslediće sređivanje Trga slobode, računajući Ulicu kralja Aleksandra, dela Zmaj Jovine, Njegoševe i deo Uspenske.
Odmah po dobijanju "zelenog svetla" od koncesionara, uslediće pregovori Grada Novog Sada sa ugostiteljima, ali i usaglašavanje svih komunalnih preduzeća.
 
"Moramo da se sinhronizujemo da ne bismo sto puta raskopavali centar, a to znači da ćemo odmah nakon završetka nadzemnih radova na (podzmenoj) garaži, ići na parterno uređenje centra grada. Ugostitelji u Modene svakako će teže poslovati jedno godinu dana, a ja bih rekao i dve godine i tu moramo da imamo otvoreni dijalog, da vidimo neke privremene lokacije za bašte, da ih razumemo i da im pomognemo da se sačuvaju ta radna mesta. Istovremeno će se intenzivirati radovi na izgradnji garaže kod Banovine, tu je ograđeno i čekamo početak radova", kaže Vučević za 021.rs.
 
Kad je reč o parternom uređenju strogog centra, Vučević napominje da treba očekivati izmenu u radu dostavnih službi. Konkretno, Grad će pokušati da otvori više prilaza centru (iz Kralja Aleksandra, iza Trčike; iz Njegoševe; od Riblje pijace), ali će se definitivno menjati vreme rada ovih službi.
 
"Rano ujutru će morati da se vrše dostave. Ne možete u devet i 10 ujutru ulaziti u centar kamionima, kolima i kombijima, a ja sam hteo da budemo tolerantni prema ljudima posle korone i da im ne remetimo rad, ali mislim da ćemo morati da idemo na rane jutarnje sate i da otvorimo više tih pravaca. I da probamo kad uredimo centar da nemamo više haos u njemu. Ne možete ulaziti svi kolima, ne možete svi da parkirate. Ne treba ni gradonačelnik da parkira, već da izađe i skloni se automobil - to nije nikakav problem i verujte, ovo nije demagogija", navodi Vučević.
 
  • Novosadjanka

    20.05.2022 22:07
    Baste u centru
    Zmaj Jovina ulica vise lici na veliku kafanu, nego na glavnu pesacku zonu grada. Nekad divnu ulicu za setnju, unakazise sa silnim nepotrebnim kafanama!
  • Biciklistkinja

    13.05.2022 09:51
    A ja sam mislila da gradonačelnik ide biciklom na posao...
  • ?

    12.05.2022 11:46
    !
    "Ne treba ni gradonačelnik da parkira, već da izađe i skloni se automobil - to nije nikakav problem i verujte, ovo nije demagogija", navodi Vučević.

    A da gradonačelnik dođe peške do ulaza?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti