Privodi se kraju uređenje keja

Završeno je parterno uređenje keja, na delu od Bulevara cara Lazara do Mornarice.
Završeno je parterno uređenje keja, na delu od Bulevara cara Lazara do Mornarice.

Šetalište je dobilo novu pešačku, biciklističku i trim stazu, kao i novu rasvetu. Kako je saopšteno u Zavodu za izgradnju grada, ostalo je da se duž novoizgrađene deonice postave klupe i korpe, teren za mali fudbal pored "Đačkog igrališta", zatim dva teniska terena kod Fabrike vode i košarkaško igralište kod novoizgrađenog dečjeg kompleksa.

Rekonstrukcija keja započeta je pre dve godine i u prvoj fazi radova urađeno je nadvišenje nasipa, izgrađene su pešačka, biciklistička i trim staza, od Kanala Dunav-Tisa- Dunav do Bulevara cara Lazara. U tom periodu izgrađeno je i nekoliko sportskih terena nedaleko od drumsko-železničkog mosta, sređena su dva autobuska stajališta, otvorena je suvenirnica, a novi izgled dobio je i plato kod spomenika "Porodica".

Završetkom ovog velikog posla, Novosađani će dobiti oko pet kilometara uređenog šetališta pored Dunava.

  • Begečka nana

    15.09.2011 07:22
    @ Begečka nana
    Ma, slažem se ja sa tobom potpuno. Ali, valjda danas, posle 100 godina napredovanja nauke, botaničari znaju koje drveće ima korenje koje diže asfalt, a koje ne. Sad, ja nisam botaničar, (a kanda nije niko ni iz gradskog zelenila), ali ima u gradu drveća koje je posađeno pre 30-40 godina i ne diže asfalt. Ne vidim šta je problem da se sade takve vrste tamo gde je to poželjno zbog asfalta... Zašto uvek moramo da izmišljamo toplu vodu?! Eto, to se ja pitam...
  • @ Begečka nana

    14.09.2011 14:19
    Te betonske cevi su pametan potez. Nije bitno da li je drvo kvalitetno ili ne, ali njegovo korenje dize asfalt. Nekada su skoro svi trotoari na Podbari bili podignuti a radilo se o drvecu koje je tu posadjeno jos za vreme Kraljevine Jugoslavije a u nekim slucejivima jos u vreme Austro-ugarske. U Jevrejskoj ulici je takodje podignuta biciklisticka staza na par masta a radi se o drvecu koje je posadjeno nekoliko godina pred Prvi svetski rat kada je zavrsena izgradnja Sinagoge i danasnje elektro tehnicke skoje M. Pupin. Staze su jos uvek podignute na nekim delovima Bulevara kao i Futoskom putu. Da su tada vodili racuna i ougradjivali te betonske cevi danas bi to sve izgledalo sasvim drugacije. Medjutim ono sto me je zaprepastilo je cena jedne te betonske cevi. Gradonacelnik je o ceni pricao kao da govori o kupovini kutije cigara ili kile jabuke. Svi video klipovi koji su se do pre neki dan nalazili na internetu sa izjavom Pavlicica koliko te betonske cevi kostaju su ili obrisani ili su iseceni na mestu gde spominje cenu. Ako me secanje dobro sluzi one manje su oko 25.000 dinara a one vece prko 500 evra.
  • Begečka nana

    14.09.2011 11:53
    Ej, ljudi, sve ste lepo rekli, al moram da dodam još nešto: pre neki dan sam gledala novosadske razglednice, bio Rodni i direktorka zelenila, kažu - sadiće drveće na keju u betonskim žardinjerama. Sad, nisam zapamtila koliko komada žardinjera (mislim oko 200) i koliko to košta, (a košta dosta), ali rekoše da je to zato da korenje ne diže asfalt. Pa, majku mu milu, pa drveće staro 30-40 godina na Limanima, Bulevaru, kraj biciklističke staze ili na parkingu, a do sada se nije podigao asfalt! Nego sada sade đubre od drveća, neće da daju novac za kvalitetno stablo, nego... opet se neko ugrađuje sa tim žardinjerama, pa kad korenje naraste da popucaju žardinjere, onda će da stave nove, izvade to drveće i posade još lepše i starije... i eto kumu posla svakih par godina...Banda!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti