Vučević: Očekujem da se otkrije ko je ispisivao slova "Z", ovo je vreme sveopšte histerije

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže za 021.rs da očekuje da policija utvrdi ko je ispisao veliki broj slova "Z" u ulicama oko Varadinskog mosta, kao i na samom mostu.
Vučević: Očekujem da se otkrije ko je ispisivao slova "Z", ovo je vreme sveopšte histerije
Foto: 021.rs

On navodi da nema informacija da gradski sistem video-nadzora nije radio, tako da bi trebalo da postoje snimci, jer je sam most pokriven sa više nadzornih kamera, a ima ih u okolnim ulicama.

Vučević navodi da ne zna da li je pokrenuta istraga, ali da očekuje da vidimo ko je to radio, da li je to bila veća grupa ljudi.
"Pretpostavljam da neko to nije uradio za pet minuta jer je fizički nemoguće. Grad je odmah reagovao, bez obzira na to koji je znak ili poruka ispisana. Nismo se bavili time šta je napisano, odnosno da li to nekome odgovara ili ne, već nismo dozvolili da neko uništava javni prostor. Ostalo treba da pitate Policijsku upravu Novi Sad koja je povezana na naš sistem video nadzora i imaju situacioni centar i na njima je dalje da vide. Da ponovim, ne mogu da odredim koliko je to vremenski rađeno. Nemam informaciju da nam sistem video nadzora ne radi, niko me nije to obavestio. Niti sam dobio inforamciju da nije radio. Ne znam ni da li je to radilo jedno, pet ili 15 ljudi", poručuje Vučević. 
 
On je apelovao na sve da ne uništavaju Novi Sad na ovaj način, dodajući da, ako imaju nešto da napišu ili kažu, to ne čine ovako. 
 
"Što se tiče Grada i komunalnih službi, reagovali smo i tako ćemo uvek. Moram i da kažem da je ovo vreme sveopšte histerije u vezi sa ratom u Ukrajini i vi nikad ne znate da li će neko na Exit doći sa ruskom ili ukrajinskom zastavom i šta će da se desi, jer sve dobija obrise opšteg svetskog ludila i to se vidi i u našoj varoši. Na nama je da grad čistimo", dodaje gradonačelnik. 
Podsetimo, veliki broj opozicionih stranaka zatražio je da se utvrdi ko je ispisivao slova "Z", koje je od izbijanja rata u Ukrajini postalo simbol ruske agresije. 
 
Policija se do sada nije oglašavala povodom ovog slučaja vandalizovanja velikog broja objekata i javnih površina pred sam početak Exit festivala. 
 
Slova se prefarbana u sredu popodne. 
  • Hattori Hanzo

    11.07.2022 16:32
    ???
    ..kako ko, tvoj drugar Boske, isti hrabriša koji je forsirao most Slobode sa Limanskim nočnim molerima, kada smo ga mi građani povijali...:)))
    sćućurio se u Kameničkom parku sa sve ćetka ekipom..i u tmini se odvukao kući..
  • Saša

    10.07.2022 11:53
    Simbol
    To je simbol onoga značenja ko je smislio, a ko ga i još na koji način tumači je njegova stvar
  • Oni

    08.07.2022 11:28
    Koji su
    ...nosili transparent na mostu. Hoce oni biti otkriveni i procesuirani?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti