Vučić: Agresivna građanska skupina u Novom Sadu, drago mi je da su došli "Sokolom"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je protest "Buna protiv mafije" u Novom Sadu organizovala "agresivna, građanski orijentisana skupina".
Vučić: Agresivna građanska skupina u Novom Sadu, drago mi je da su došli "Sokolom"
Foto: 021.rs
On je naglasio da će odgovarati oni koji su razbili prozor na prostorijama Srpske napredne stranke (SNS) tokom protesta.
"Postoiji jedna ta agresivna skupina, građanski orijentisanih, ne bih želeo da kažem antisrpski orijentisanih, koji su najsnažniji u želji da se hitno uvedu sankcije Rusiji, da se osudi Republika Srpska, da se Srbija povuče sa Kosova i oni su organizovali te demonstracije večeras", rekao je Vučić za Pink.
Ocenio je da su oni "prilično agresivni" i da su prostorije SNS-a napali zbog srpskih zastava koje su bile istaknute na njima.
 
"Zbog toga će, razume se, odgovarati oni koji su ta nedela počinili", naglasio je Vučić.
 
Po njegovim navodima, demonstranti su prošle nedelje, na prvom protestu u Novom Sadu imali "kutije sa miševima, farbe, kamenice, petarde i suzavce" i naveo da su sa tim hteli da udju u zgradu da spreče donošenje Generalnog urbanističkog plana.
 
"To naravno nije dozvoljeno. Sad vi mislite da je to neki fini skup, pa ih je neko iz čista mira napao. To su isti ljudi koji svaki put prave iste nerede i oni uživaju u svojim neredima i vole da se hvale da su počinili neke nerede", kazao je predsednik.
 
Istakao je i da mu je drago što su pojedine političke stranke, poput Ne davimo Beograd, vozom "Soko" otišle na protest.
  • Лиманац

    02.08.2022 21:45
    Цепање Државне заставе
    Агресивна грађанска скупина са антисрпским елементима.
  • Pametnom

    30.07.2022 13:06
    Dosta
    Samo si prepucavajte on likuje a upravo to i zeli. Da se pobijemo a onda da nas miri.
  • Koraci

    29.07.2022 22:29
    SnsOKO
    Šta, SOKO je sns voz? Da znam, da ne ulazim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.