VIDEO: Radovi u Partizanskoj trebalo da budu gotovi u oktobru - upravo su produženi do decembra

Partizanska ulica biće zatvorena za saobraćaj do 15. decembra, čime je potvrđeno pisanje 021.rs da će se radovi na izgradnji nadvožnjaka nastaviti i narednih meseci.
VIDEO: Radovi u Partizanskoj trebalo da budu gotovi u oktobru - upravo su produženi do decembra
Foto: 021.rs
Prvobitan rok za završetak radova bio je 17. oktobar, ali je na terenu vidljivo da to nije moguće.
 
Portalu 021.rs u Gradskoj upravi za saobraćaj su prvobitno rekli da još uvek nisu dobili zahtev "Infrastruktura železnica Srbije" (IŽS) do kog roka treba da se produži zabrana saobraćaja u Partizanskoj. Tom prilikom su naveli i da bi ta informacija trebalo da bude poznata do kraja nedelje.
 
Izgleda da su se stvari ubrzale nakon objavljivanja teksta na 021.rs, te je iz uprave javljeno da je zahtev stigao i da će zabrana biti produžena do 15. decembra. 
Za 021.rs u IŽS ni posle 10 dana nisu odgovorili na pitanja o kašnjenju završetka radova na železničkom nadvožnjaku. Radovi su počeli 10. maja i prvobitno je najavljeno da će trajati do polovine oktobra. 
Na licu mesta, reporteri 021.rs su se uverili da se još radi na stubovima budućeg nadvožnjaka, a i laiku je jasno da predstoje meseci radova na ovoj lokaciji.
 
 
U proteklih nekoliko meseci iz IŽS se nisu oglašavali o radovima u Partizanskoj koji su sve vreme uzrok gužve na Bulevaru Jaše Tomića i u okolnim ulicama, a u povremenim  saopštenjima koja su se ticala sveobuhvatnih radova na pruzi Novi Sad - Subotica navođeno je da se sve radi u skladu sa rokovima.
 
Podsetimo da je saobraćanje vozova između Novog Sada i Subotice prekinuto 7. aprila ove godine i da je tada počela gradnja brze pruge. 
 
Nekoliko nedelja kasnije je zatvorena Partizanska ulica kako bi se srušio postojeći nadvožnjak i sagradio novi. Tada je saopšteno da će radovi trajati do 17. oktobra, a da se za to vreme vozila preusmeravaju u Rumenačku ulicu, na Bulevar Jaše Tomića i u Kisačku ulicu. 
 
 
Dodajmo i da su iz IŽS kada su počeli radovi u aprilu naveli da je rok za završetak gradnje brze pruge 33 meseca i plan je da projekat bude završen do kraja 2024. godine.

Izvođač je kineski konzorcijum "China Railway International" i "China Communications Construction Company" i rečeno je da je vrednost radova 1,16 milijardi dolara.

  • Marko

    15.12.2022 17:19
    Ovo je Srbina
    Rokovi kod nas sluze da bi se probijali. Kako ste glasali tako vam je...i tako ce vam i biti.
  • Detelina

    10.11.2022 08:28
    Bice gotovo na prolece 2023 u Prizrenu ...SVE ! Najvise volim vikend ,kada novosadjani idu kuci
  • 21.10.2022 00:27
    NSxxxZA
    Koliko god da se trudim da ne psujem i da znam da nećete objaviti, moram. Jebem li im sve po spisku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti