Novosađani, recite nam kako podnosite rast cena - želimo da čujemo vašu priču

Poslednjih meseci život u Srbiji postaje sve teži usled sve gore ekonomske situacije.
Novosađani, recite nam kako podnosite rast cena - želimo da čujemo vašu priču
Foto: 021.rs

Rast cena postao je veoma osetan, dok neka veća izdvajanja za nekretninu, putovanje ili vozilo, deluju sve manje ostvarljivim.

Premda ekonomisti predviđaju šta će biti i razmatraju da li je inflacija galopirajuća ili ne, ono što je najvažnije jeste kako žive građani.

Iz tog razloga, želimo da čujemo i podelimo vaše priče - kako se vi snalazite u ovo (ne)vreme?
 
Pred vama je upitnik sa nekoliko pitanja na koja možete da odgovorite, a mi ćemo sa ostatkom građana podeliti vaše priče. Ukoliko imate neki dobar savet za štednju, podelite ga i sa ostalima.
 
Uvid u popunjene upitnike ima isključivo redakcija 021.rs, koja ih posle određenog vremena briše. 
 
 
  • Pazljivi potrosac

    04.12.2022 20:42
    Crni petak
    Licno nemam nikakav problem da platim novonastalu razliku u cenama, ali itekako pazim sta kupujem, gde i koliko. Smanjujem potrosnju proizvoda i usluga za koje smatram da su u ovom momentu precenjene, i tako saljem poruku kao potrosac... da li se proizvodjacu i supermarketima isplati da proizvod koji sam ranije kupovao svaki dan, sada kada je njegova cena duplirana ,kupujem mnogo redje? Verujem da bi ovakav kolektivni pristup potrosaca bar delimicno oborio postojece cene i otvorio vrata za neke nove igrace na trzistu .
  • Ns

    04.12.2022 10:34
    NS
    Strasno je sto ćutimo. U Novom Sadu i Beču cene iste, da ne kažem da je kod nas i skuplje! Nigde u Evropi nije ovolika inflacija sa ovako niskim standardom gradjana! Šta čekamo?
  • /

    03.12.2022 18:45
    /
    @Gavril
    kako da shvati kada taj narod podrzava taj sistem.
    ej doselili su u jp vise ljudi nego sto ih je napustilo 90ih.

    a ubili su jedinog premijera koji je propagirao rasterecenje jp, regionizaciju i samozaposljavanje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti