Poverenica: Nedopustiv napad na hrvatske glumce u Novom Sadu koji je Evropska prestonica kulture

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je da je nedopustiv i za svaku osudu napad na dvojicu članova pozorišta iz Zagreba u Novom Sadu.
Ona je u saopštenju podsetila da je zakonom zabranjen svaki vid nasilja i naglasila da je posebno opasno ako je nasilje motivisano bilo kakvom mržnjom ili netrpeljivošću.
Dodala je da dodatno zabrinjava to što su, prema pisanju medija, incident počinili "mladi ljudi" u Novom Sadu, gradu koji nosi titulu Evropske prestonice kulture i koji je "mnogo učinio da kao multinacionalna sredina promoviše bogatstvo različitosti i tolerancije".
Janković je ocenila da svaki izolovani i pojedinačni slučaj bilo kakve netrpeljivosti mora da naiđe na oštru osudu i adekvatno sankcionisanje zbog čega je važno da nadležne institucije pronađu napadače, utvrde tačne motive napada i postupe u skladu sa zakonom.

Teme

NAPAD
  • Ralle

    23.12.2022 12:51
    Zasto ih ne uhvate,pa tamo ima najvise kamera...nisu ili nece...ili je to signal...samo nastavite,neka se niko ne oseca siguran u nasem gradu,svi moramo biti uvek pod adrenalinom,jer tor drugacije ne funkcionise...malo pecni da budemo mirni i srecni sto disemo jos uvek...sta disemo pa i za to treba da im budemo zahvalni...e moj narode
  • pape

    23.12.2022 10:22
    ...
    Šta i ko je prestonica kulture?
  • Cubi

    22.12.2022 19:27
    Nasilnike stvara vlast. Ne sve nasilnike naravno ali u ovom slucaju i niz drugih vrlo jasno..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti