8.000 novosadskih razloga

Kraj je još jedne godine u kojoj ste vi bili uz nas i mi uz vas. Tokom 2022. portal 021.rs objavio je gotovo 8.000 vesti, izveštaja, članaka, koje povezuje jedna stvar - Novi Sad.
8.000 novosadskih razloga
Foto: 021.rs

Doneli smo vam 8.000 različitih informacija u vezi sa Novim Sadom, dok je onih drugih, u vezi sa Vojvodinom, Srbijom, svetom u kom živimo ili pak biznisom i ekonomijom, zdravljem i hranom, sportom i zabavom, bilo mnogo više. Tu se brojka već penje na oko 40.000 objavljenih tekstova.

Međutim, Novi Sad, odnosno Novosađani, uvek su na prvom mestu. Ono što je uradio 021.rs u proteklih dvanaest meseci nije uradio nijedan drugi medij u gradu. 
 
Najjednostavnije rečeno, bili smo na usluzi građanima, javni servis kakav Novosađani zaslužuju, uprkos raznim preprekama sa kojima se suočavamo.
Čitali ste naše vesti, na vreme smo javljali servisne informacije kako biste znali ko nema struje, a ko vode. Obaveštavali smo vas o tome gde možete da provodite slobodno vreme, čitali ste redovno "Šta vas očekuje" u narednom danu. Kad je bila frka na ulicama, pravili smo mape koje su vas upozoravale na to gde su radovi, gužve i zastoji. I to je samo osnova.
 
Prvi smo vas obaveštavali o raznim događajima, otkrivali smo stvari za koje su, ne sumnjamo, mnogi želeli da ostanu neotkrivene. Pisali smo o neregularnostima, sumnjivim poslovima, davali smo glas onima koji ga inače nemaju.
 
Objavljivali smo neke stvari koje bismo najradije voleli da ih ne objavljujemo, ali nije do nas. Tako smo vas prvi obavestili o brojnim poskupljenjima, neka već osećate, neka ćete tek primetiti. 
 
Ponekad smo možda radili i posao drugih. Tako smo Novosađanima prvi doneli rezultate parlamentarnih i predsedničkih izbora, izbrojali smo glasove pre nego što je to učinila Gradska izborna komisija.
 
Želeli smo da čujemo vaš glas i iz tog razloga smo objavljivali razne ankete, pitali smo vas kako podnosite poskupljenja i objavili smo vašu priču, koja je drugačija od onoga što je zvanični narativ. Da zabava ne mora da bude jeftina pokazali smo vam kvizovima kroz koje smo fokus, ponovo, stavljali na Novi Sad. 
Objavili smo mnogo informacija u vezi sa urbanističkim rešenjima u gradu, na vreme smo davali sliku toga u kom pravcu će se grad razvijati, pisali smo o rasprodaji novosadskog zemljišta. Generalni urbanistički plan je bio tema za sebe i mi smo vam doneli tekstove o najvažnijim promenama za svaki deo grada. 
 
Ispratili smo proteste građana i reakcije nadležnih. Novinarke i novinari 021.rs, zajedno sa koleginicima i kolegama iz drugih medija, koji se ne ustručavaju da izveste o onom što vide, izveštavali su iz konfliktnih situacija i doneli slike kakve niko ne priželjkuje u Novom Sadu. 
 
Izvestili smo i o lepom i o ružnom, trudili se da budemo ogledalo grada i opravdamo poverenje.
 
Na ovogodišnjih 8.000 tekstova gledamo kao na 8.000 razloga da i u narednom periodu budete uz nas. Nadamo se da ćemo u narednih 365 dana doneti više od 8.000 tekstova koji će biti od koristi Novosađanima. 
 
Vidimo se na starom mestu. Na 021.rs i na 92,2 MHz. Srećni praznici!
  • mala

    30.12.2022 20:41
    Zaista
    najbolji, najobjektivniji portal! Srećna Nova ❤️
  • andrija

    30.12.2022 20:08
    zadovoljan sam...
    i srecan sto vas imamo samo tako i dalje nastavite.
  • Ciri

    30.12.2022 18:12
    Najbolji portal u Srbiji, hvala što postojite a botovi mogu da puknu od muke :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti