Kombijem obilazili kontejnere za staklo na Limanima, obijali ih i iz njih krali staklo

Novosadskoj policiji prijavljeno je da je više osoba u belom kombiju sa srpskom zastavom na haubi u ponedeljak uveče obijalo više belih kontejnera za staklo na Limanima.
Kombijem obilazili kontejnere za staklo na Limanima, obijali ih i iz njih krali staklo
Foto: 021.rs

Prema saznanjima 021.rs, građani su policiji prijavili da je kombi novosadskih tablica obilazio Narodni front, Balzakovu, 1300 kaplara i druge ulice na Limanu i da su osobe iz njega obijale, odnosno razbijale kontejnere namenjene za staklo i iz njih potom vadile flaše i druge staklene predmete.

Za sada nije poznato koliko je kontejnera oštećeno i koja količina stakla je odneta, a koje JKP "Čistoća" skuplja od građana i šalje na reciklažu. 
Građani koji su se javili 021.rs su ispričali da su počinioci staklo ubacivali u bele velike kese koje su potom ubacivali u kombi.
 
U "Čistoći" su za 021.rs potvrdili da je utvrđeno da su nepoznate osobe praznile "zvona". 
 
"U toku prethodne noći nepoznata lica su, na više lokacija u gradu, otvarala kontejnere za staklenu ambalažu (zvona) i praznila sadržaj iz njih. Kako su ih, pored sugrađana, uočile i naše ekipe na terenu, raspolažemo bližim informacijama koje ćemo predočiti nadležnim organima u toku današnjeg dana. Zvona su pregledana i nisu pretrpela oštećenja, ali je primetno velika količina razlupanog stakla ostala na površinama oko njih. Naše ekipe su tokom prepodneva radile na čišćenju ostataka stakla", navode iz "Čistoće" za 021.rs.
 
U ovom preduzeću kažu i da će sa nadležnim organima raditi na tome da se stane na put vandalskom ponašanju pojedinaca. 
 
"Čistoća" istovremeno apeluje na građane da koriste "zvona" za odlaganje staklene ambalaže.
 
Novi Sad je u martu 2022. postavio 250 belih kontejnera za staklo i postaviće još 130 na različitim lokacijama.
 
U skoro godinu dana bilo je nekoliko slučajeva oštećenja "zvona", uglavnom baš radi krađe staklene ambalaže. 
  • Sokolovo oko

    24.02.2023 19:30
    Ljudi raspitajte se malo
    Kada već ste tako ogorčeni na vlast , što razumem potpuno ,prvo proverite info pre komentarisanja. Čuvari su radili -PATROLIRALI i zaustavljali ,opominjali . Nisu dezurali pored svakog kontejnera . Sav dalji rad predat komunalnoj inspekciji i policiji na kaznjavanje. Sve to dokumentovano ima u čistoći . Medjutim 2020 je prestala nabavka vezana za čuvare. Od tada ne postoji niko ko sugeriše službama na kažnjavanje. I tad su bili problemi obijanih kontejnera i kabastog otpada. Postoje dokumenta ,izveštaji patrola čuvara , kazne nadležnih koje su pisane odredjenim izvršiocima... treba videti zašto to ne postoji i kome je to smetalo.
  • a

    22.02.2023 11:01
    "Sa srpskom zastavom na haubi" a reciklazni kontejner ima nemacku zastavu...
    Zasto su ovde zastave relevantne,ovoga sigurno ima i u Nemackoj,razlika je samo sto se kod njih to odavno kaznjava,i nesavesno odlaganje otpada i unistavanje javne imovine...
    Zastave su mogle da budu izostavljene iz ove price.
  • Veljko

    21.02.2023 20:44
    Gde su čuvari kontejnera?
    Čistoća je debelo plaćala "čuvanje" kontejnera, šta je sa njima?
    Kako sprečiti i kome prijaviti?
    Od komunalaca i policije koristi nema, to je dokazano, a privatno obezbeđenje koje davi građane?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti