Ukinuta presuda Milenku Peroviću

Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je prvostepenu presudu profesoru Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Milenku Peroviću, optuženom za mobing i diskriminaciju asistenta Slobodana Sadžakova.

Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je prvostepenu presudu profesoru Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Milenku Peroviću, optuženom za mobing i diskriminaciju asistenta Slobodana Sadžakova.

Apelacioni sud usvojio je Perovićevu žalbu i uputio predmet Osnovnom sudu na ponovno suđenje. Perović je nepravosnažno osuđen za mobing i diskriminaciju i bio dužan da Sadžakovu plati 350.000 dinara i pokrije sudske troškove u iznosu od 120.000 dinara. Po toj presudi, on je, kao tadašnji šef Odseka za filozofiju, Sadžakovu onemogućio da napreduje sa pozicije asistenta, opstruisao mu je naučni rad i sprečio ga da brani doktorsku disertaciju.

Perović je nakon prvostepene presude ocenio da je reč o "političkom progonu" protiv njega. "Ovo je suđenje čoveku koji je bio predsednik Komisije za standardizaciju crnogorskog jezika i koji je predsednik Crnogorskog nacionalnog saveta u Srbiji. Ovo je suđenje crnogorskom jeziku", rekao je tada Perović. Dodao je da u Srbiji "nikada nije bilo lako biti Crnogorac, ali postaje sve teže i teže".

  • ja

    06.12.2011 08:51
    vrlo eticno
    Taj profesor diskriminise i zene.Meni je licno rekao " Zensko, a duhovito", i imao je bezbroj komentara na zene uopste tokom predavanja.Sav je nadmen i bezobrazan, mada je takvih profesora na Filozofskom puno, a usput, on predaje etiku, ha, ha.
  • Teodosije III

    07.11.2011 13:47
    Profesor ima autonomiju da proceni da li je doktorska teza dobra ili ne i tu mu ne moze niko nista. U protivnom bi bili zatrpani radovima koji nemaju kvalitet. Bar na ovaj nacin drzavni fakulteti odrzavaju nivo. Pogledajte samo sta se radi na privatnim fakultetima. Tamo ne doktorira samo onaj ko nece.
  • Сремац

    07.11.2011 08:48
    МИЛЕНКО ЈЕ ПРКНО ОД ЧОВЈЕКА
    Овај провокатор са оним барабама из Ловћенца добио у Војводини оно што ни у Црној Гори неби имао.Осилио се уз подршку локалних вуцибатина. У Ловћенцу има још кућа неокречених од колонизације,али зато хоће Конзулат и језик.Да је било тешко бити Црногорац у Војводини,јесте,добио си кућу,земљу,стоку,намештај а ниси добио некога да то ради,а ти да уживаш.Да је сада још теже,ТЕЖЕ ЈЕ,то каже и моја жена која ме трпи све ове године.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti