Elektrovojvodina će uložiti 20 miliona evra

Elektrovojvodina je za narednu godinu obezbedilo 20 miliona evra za modernizaciju elektroenergetskog sistema u Vojvodini.
Elektrovojvodina je za narednu godinu obezbedilo 20 miliona evra za modernizaciju elektroenergetskog sistema u Vojvodini.

Direktor Elektrovojvodine Tihomir Simić je rekao da je Elektrovojvodina sredstva obezbedila iz sopstvenog poslovanja i da se prilikom planiranih investicija neće kredino zaduživati kod banaka. "Na kraju prošle godine imali smo minus od 1,5 milijardi dinara, dok smo sada na devetomesečnom preseku u plusu oko 500 miliona. Naše preduzeće je među veoma malim brojem firmi u Srbiji koje može da se razvija na bazi realnog poslovanja, bez zajmova, koji su za nas u ovom trenutku nepotreban trošak", ocenio je Simić u intervjuu za "Dnevnik".

Prema njegovim rečima, deo sredstava za modernizaciju elektroenergetskog sistema na teritoriji Vojvodine biće iskorišćen i za podršku razvoja obnovljivih izvora energije. On kaže da energetski potencijal kojim Srbija raspolaže do sada nije iskorišćen "zbog ukupne neorganizovanosti i odsustva sistemskog pristupa rešavanju uočenih problema", a malo je ulagano i u razvoj novih energetskih tehnologija i njihovo uvođenje u praktičnu primenu.

Govoreći o poslovanju Elektrovojvodine Simić je rekao da je do pozitivnih rezultata firma došla zahvaljujući povećanju efikasnosti i efektivnosti rada, ali i pojačanoj borbi protiv gubitaka električne energije koji na nivou celog EPS-a nanose štetu merenu milijardama dinara. "Samo aktivnostima usmerenim na smanjenje krađe struje stvorili smo resurs od preko 300 miliona dinara, koji je automatski bio usmeren ka razvoju. Tako su isfinansirani mnogi projekti, poput najsavremenijeg dispečerskog centra u Evropi", rekao je Simić.

Direktor Elektrovojvodine je rekao i da trenutan dug domaćinstava tom preduzeću iznosi 3,6 milijardi dinara, dok im privreda duguje 6,3 milijarde, zbog čega su protiv mnogih potrošača podnete tužbe.

  • Daki

    12.11.2011 19:24
    A sto se Elektrovojvodina kao javno preduzece reklamira na bilbordima sirom grada?
  • grbavi

    06.11.2011 19:46
    poput najsavremenijeg dispečerskog centra u Evropi", rekao je Simić.


    da i mi u nechemu budemo najsavremeniji u evropu
  • Jo

    06.11.2011 18:04
    Tako je tiko
    napred u bolju i osvetljenu budućnost sa sadašnjim direktorom ili bivšim konsiljereom Karića.E Srbijo na šta si spala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.