Počelo rušenje vile u Ribnjaku

Rušenje bespravno izgrađenog objekta na Donjem putu u Ribnjaku počelo je juče sa dva sata kašnjenja pošto je vlasnica objekta Vanja Sovilj blokirla ulaz na plac.
Rušenje bespravno izgrađenog objekta na Donjem putu u Ribnjaku počelo je juče sa dva sata kašnjenja pošto je vlasnica objekta Vanja Sovilj blokirla ulaz na plac.

Inspekcija je ovog puta, za razliku od prethodnog kada je rušenje otkazano, imala policijsko pojačanje. Pomenuti objekat izgrađen je prošle godine, nakon što je stupio na snagu novi Zakon o planiranju i izgradnji, pa ne postoji mogućnost za njegovu legalizaciju.

Inspekcija je dobijala prijave od žitelja Ribnjaka jer su nekima popucali zidovi na kućama, pošto je zbog ogromnog tereta novoizgrađene vile pokrenuto klizište. Vanja Sovilj nije želela da daje izjave, ali se moglo čuti kako objašnjava inspekciji da su tri postupka u toku i da ne mogu da joj ruše objekat.

Njen suprug Vitomir je ranije negodovao što se od 650 nelegalnih objekata u naselju samo njegova vila nalazi na spisku za rušenje. Glavna građevinska inspektorka Slavica Lazov navela je da su vlasnici ostalih kuća podneli  zahteve za legalizaciju, ali se ne zna koliko njih će dobiti pozitivna rešenja, pošto je u Ribnjaku zbog klizišta dozvoljena rekonstrukcija objekata, ali ne i izgradnja van osnovnih gabarita.

  • Smilja

    08.11.2011 18:29
    A šta je sa drugim objektima u Novom Sadu?
    Izgleda da inspektorka Slavica Lazov i njeni saradnici primenjuju zakon tamo gde su malo zaradili.
    Recimo u dvorištu Danila Kiša 3 je izgrađen iza zgrade nelegalno objekt. Znači umesto dvorišta i mesta za igranje dece, Pantići su izgradili objekt, postavili rampu-privatna svojina. Vrlo interesantno da inspektori nisu ništa videli, dok se retroaktivno nije dobijala dozvola i ne sumnjam, sigurno je dobijena. Iskreno se nadam da će jednom tom javašluku se stati na rep, ali svima, nije vašno ko koga poznaje. U ime nas svih, građana Novog Sada.
  • Man Not Machine

    08.11.2011 07:53
    Nema obale
    Na planeti Zemlji jedino u Novom Sadu nema slobodne obale na Dunavu. Probrani sebicni vlasnici ilegalnih kuca i restorana uz samu obalu uzimaju obalu ugradjujuci je u dvoriste iza kuce. Jos ce im to legalizovati. Tako da je gradjanima (drugog reda) ostao samo onaj mravinjak od Stranda za kupanje, koji debelo placaju. Ceo sistem je usmeren na otimanje i zadovoljavanje bolesne pohlepe, a protiv naroda.
  • gerilac

    07.11.2011 19:30
    a prilaz...
    Nekada si na Ribnjaku mogao da dodješ i do vode, da praviš roštilj, da se kupaš, sunčaš...sad su obalu proglasili za privatnu svojinu, ogradili "svoje" parcele...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.