Protest "Sve mora da stane" u ponedeljak na Trgu slobode - tražiće se ostavke i zabrana rijalitija

Više opozicionih partija i organizacija organizuje u ponedeljak, 8. maja protest "Sve mora da stane" na Trgu slobode.
Protest "Sve mora da stane" u ponedeljak na Trgu slobode - tražiće se ostavke i zabrana rijalitija
Foto: 021.rs
"Pružamo punu podršku centralnom protestu u Beogradu 'Srbija protiv nasilja' i pozivamo građane širom zemlje da se samoorganizuju u svojim sredinama i solidarno ohrabre svoje sugrađane u zahtevanju odgovornosti ljudi bliskih vlastima i onih na vlasti koji snose odgovornost za trenutno stanje u društvu i raspad sistema", dodaje se u pozivu organizatora.
Skup organizuju Građanski pokret Bravo!, Centar za interkulturnu komunikaciju, Demokratska stranka, Europolis, Most solidarnosti, Narodna stranka, Nova - Da se struka pita, OSA, Savez antifašista Vojvodine, SRCE - Srbija centar, Šodroš survivor kamp, Vojvođanska politikološka asocijacija, "Zajedno" i Zelena mreža Vojvodine.
Među njihovim zahtevima su smena Saveta REM-a, kao i "gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti, podmetačine i kontinuirano krše novinarski kodeks". Traže oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama "koje sluđuju građane, truju i promovišu nasilje - Pink i Hepi TV, zatim hitno ukidanje rijaliti programa".
 
Takođe traže "institucionalnu odgovornost i smenu ministra policije Bratislava Gašića, šefa BIA Aleksandra Vulina i ministra prosvete Branka Ružića, kao i direktno odgovornih "za urušeni sistem i neadekvatno reagovanje nadležnih", te "hitno zasedanje Narodne skupštine na kojem bi se razmotrila odgovornost republičke Vlade i bezbednosna situacija u zemlji".
 
Protest je zakazan za 18 časova.
 
U isto vreme deo opozicije pozvao je na protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu, na platou ispred Narodne skupštine. Na taj protest pozvale su poslaničke grupe Ujedinjeni, Narodna stranka, Zeleno-levi klub, Moramo-Zajedno, Demokratska stranka i Dveri.
  • Novosadjanka

    08.05.2023 17:17
    Stvarno smo stigli do dna
    Delim u potpunosti mišljenje potpisnika"nisam"!

    100% saglasna sa svakom rečju!
  • Djole

    08.05.2023 13:16
    Stvarno?
    Zar ne bi bilo bolje da protest bude o zabrani koristenja naoruzanja za maloletna lica?
    Vi kontate da Pink i reality su samo simptom danasnjeg drustva. Kad nestane Pink i reality svi ce poceti Mozarta da slucaju i da citaju Dostojevskog?
    Sto ne protestujete protiv 90% lokala u Laze Teleckog gde 10 vozila policije parkirano svaki vikend?
    Sto ne protestujete protiv navijackog ponasanja i brda policije koja mora biti prisutna na svakom sportskom dogadjaju?
    Problemi ce da ostanu i da nema tih stvari, problem je u ljudima i njihovom okruzenju, a ne medijima koje konzumiraju. Lepo placen covek i sredine prepune lepih kulturnih dogadjaja nema potrebe za tim smecem.
  • Bojan

    08.05.2023 10:52
    @леМи

    Kao što i vi branite Kosovo lajkovima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti