Za sada bez isključenja grejanja ostalim partijama

Radnici "Novosadske toplane" nisu uspeli da nastave s isključenjem grejanja partijama koje imaju velika dugovanja prema tom gradskom preduzeću, a novih pokušaja više ne bi trebalo da bude.
Radnici "Novosadske toplane" nisu uspeli da nastave s isključenjem grejanja partijama koje imaju velika dugovanja prema tom gradskom preduzeću, a novih pokušaja više ne bi trebalo da bude.

Portparolka Toplane, Jelena Vujin, kaže za Radio 021 da su radnici tog preduzeća juče pokušali da isključe grejanje Demohrišćanskoj stranci Srbije, koja ima dug od 286.000 dinara, a koja račune ne plaća od 2006. godine. "Prostorije stranke su prazne i nismo uspeli da stupimo u kontakt s predstavnicima ove partije. Toplana će svoja potraživanja prema Demohrišćanskoj stranci Srbije pokušati da naplati putem suda", kaže portparolka Toplane.

Sa Socijalističkom partijom Srbije, koja je sa 2.128.000 dinara najveći dužnik Toplane među partijama, potpisan je sporazum o otplati duga. Dogovor je postignut i sa Narodnom partijom, te Vojvođanskom partijom, a problema ne bi trebalo da bude ni sa Demokratskom strankom Srbije. Pokretu snaga Srbije, će zbog neizmirenog duga od skoro 230.000 dinara, biti upućena tužba, jer se više ne nalaze na adresi na kojoj je dug napravljen, kaže Jelena Vujin.

"Partija ujedinjenih penzionera Srbije negira potraživanja Toplane. Prema rečima predstavnika ove stranke, oni nisu bili u prostorijama u periodu u kom je dug napravljen. JP "Poslovni prostor", koje je vlasnik spornih prostorija, oslobodilo je ovu partiju plaćanja računa za zakup na preporuku Grada, a istu preporuku dostaviće i Toplani", kaže Vujin. U stranka MI SDP reformisti, zbog partijskih obaveza nemaju vremena da pre četvrtka izmire dug od 146.000 dinara, pa će ukoliko to ne učine u petak ostati bez grejanja.

Kako se uverio reporter Radija 021, prostorije stranke G17 plus, kojoj su prošle nedelje radnici Toplane isključili grejanje, delimično se zagrevaju uz pomoć klima uređaja. Potpredsednik Gradskog odbora, Goran Segedinac, kaže da su prošle nedelje stranački aktivisti u prostorijama te partije sedeli u jaknama.

"Mi svakako planiramo da čim budemo u mogućnosti izmirimo naše dugovanje. Ozbiljnih razgovora o reprogramu, kao što je ponuđeno nekim drugim političkim partijama, nije bilo sa nama", kaže Segedinac za 021.

Iz Srpskog pokreta obnove ranije su saopštili da ta partija nema dugovanja za grejanje, a kako nam je u Toplani rečeno, na listi dužnika ne nalaze se ni preostale partije iz vladajuće koalicije, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Demokratska stranka. (Dejan Stojičić)

  • 15.11.2011 16:46
    "kao što je ponuđeno nekim drugim političkim partijama, nije bilo sa nama"

    Pa pobogu, vi ste ti koji, kao dužnici, treba da idete i da kumite i molite, a ne vama neko da se obraća sa olakšicama..
  • Naprednjak

    15.11.2011 15:30
    Kasno paljenje
    Videli jadnici da im ta aktivnosti ne podize rejting pa sad probaju sledecu moguucnost da se reklamiraju. Jos da ne ostadose bez sefa direktorovg kabineta mozda bi nesto i postigli. Ili je mozda i sef kabineta "odradio" iznose koji se mogu porediti sa ovim u ovom tekstu?!!
  • Milan II

    15.11.2011 08:39
    FOLIRANJA
    Nisu uspeli a nisu ni 'teli !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti