Utorak pred nama: Vreo dan i novo nevreme

Još jednog letnjeg dana očekuju nas visoke temperature, a najavljuju se i vremenske nepogode u večernjim časovima.
Utorak pred nama: Vreo dan i novo nevreme
Foto: 021.rs
Kao i uvek, donosimo vam vodič kroz još jedan dan u nedelji. Ono što nas trenutno najviše zanima i što najviše pratimo u poslednje vreme jeste vremenska prognoza, pa počnimo od toga.
Vreme
I ovog utorka će tokom dana biti veoma toplo, a posle podne, predveče i uveče očekuje se jako nevreme i nagli pad temperature.
 
Dnevna temperatura kretaće se od 22 do 34 stepena. U drugom delu dana, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuju se pljuskovi s grmljavinom, ponegde i grad, olujni vetar i pad temperature za 10 do 15 stepeni.
 
Očekivana promena vremena može uzrokovati tegobe kod svih hroničnih bolesnika. Osetlјivim osobama se preporučuje naročita pažnja jer će meteoropatske reakcije biti izražene i u jačoj formi. Savetuje se adekvatna zaštita od UV zračenja. 
 
Trebalo bi da znate i...
 
Ulica Jerneja Kopitara 19a biće bez struje od 9 do 11 časova
 
Akcija prikupljanja krvi u centru Novog Sada, koja je najavljena za utorak, odložena je zbog najavljenih vremenskih nepogoda. Novi datum nije poznat.
 
Gde izaći?
 
Ovog utorka dan možete iskoristi za posetu brojnim izložbama koje su u toku - u Galeriji Matice Srpske, Muzeju Vojvodine, Istorijskom arhivu, Kulturnom centru i na drugim mestima. 
 
Uveče vam ne preporučujemo izlazak s obzirom na to da se ponovo najavljuje nevreme, pa se trudite da ga izbegnete ukoliko možete.
 
Ako biste rizikovali izlazak, možete posetiti Omladinski centar CK13. U okviru ciklusa meta filma prikazuje se "Close-Up", Abasa Kijarostamija. Ulaz je besplatan, a termin je od 21 čas. 
Osim toga, na redovnom repertoaru bioskopa se nude projekcije filmova po sniženoj ceni, s obzirom na to da je utorak Dan bioskopa.
  • Marija

    25.07.2023 11:16
    cistoca
    zasto se ne peru ulice u Novom sadu,ne odnosi smece,uvek puni kontejneri i smrad i prljavstina oko njih?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti