Poznato ko će rekonstruisati dve stare klinike KCV: Dodeljen posao vredan skoro 890 miliona dinara

Grupa od pet firmi upravo je dobila posao vredan više stotina miliona dinara, a koji podrazumeva rekonstrukciju Klinike za očne bolesti i Klinike za otorinolaringologiju i hirurgiju glave i vrata.
Poznato ko će rekonstruisati dve stare klinike KCV: Dodeljen posao vredan skoro 890 miliona dinara
Foto: 021.rs
Reč je o tenderu Uprave za kapitalna ulaganja APV koji je ponovljen nakon što je bio delimično poništen, a nakon žalbe kineske kompanije "China Energy Engineering Group" da su uslovi u dokumentaciji prilagođeni firmama-favoritima.

Posao je u ponovljenom tenderu dobio novosadski "Gat" u ponudi sa firmama "Drager tehnika", "Tehno inženjering", "Neo inženjering" i "Enterijer Moša" iz Novog Sada.
Procenjena vrednost posla je 738,8 miliona dinara bez PDV, a prihvaćena je ponuda koja je tek nešto niža od procene.

U finalnom iznosu, sa porezima i doprinosima, rekonstrukcija će biti plaćena ovim firmama 886,4 miliona dinara.
Iako se kineska firma bila žalila na uslove tendera, nije se ponovo prijavila da učestvuje, te je prihvaćena jedina pristigla ponuda.
 
Inače, potpuno sređivanje Klinike za očne bolesti i Klinike za otorinolaringologiju i hirurgiju glave i vrata trebalo bi da traje najduže godinu i po dana od datuma uvođenja izvođača u posao.

Obe klinike su stare decenijama i u lošem su stanju.
  • Perica

    17.11.2023 21:15
    Taksiste subi dalje bahati
    Taksisti idalje su bahati vozaci na pesackom prelazu sruse pesaka i prave budale na pesackom.prelazu
  • Zika

    16.11.2023 23:51
    Proveo sam nekoliko dana u toj klinici, i ono tesko da moze da se rekonstruise. Jedno kupatilo za celu kliniku, bez lifta, pacijente nose na nosilima uz stepenice, po 8 pacijenata u sobi. Verujem da ce se sve samo lepo nasminkati, dok ce sustinski problemi i dalje ostati.
  • Ko to ne zna

    16.11.2023 21:19
    Kako će biti rekonstruisano....haha.... Zgrade koje su za rušenje, naročito urologija...zgrade koje je nemoguće građevinski izmeniti tako da budu savremene i funkcionalne... A ko će da se useli u novu zgradu KC kad ove starudije reknstruišete... Propast jedna!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti