Bravo: Ako već ima novca za propagandu SNS, Novi Sad da obezbedi besplatne udžbenike za đake

Građanski pokret Bravo podseća da su prošle nedelje od kad je predata peticija za besplatne udžbenike za novosadske đake, a da se gradska vlast još nije oglasila po tom pitanju.
Bravo: Ako već ima novca za propagandu SNS, Novi Sad da obezbedi besplatne udžbenike za đake
Foto: 021.rs
Kako navodi Bravo u saopštenju, Grad Beograd je objavio da roditeljima poklanja po 20.000 dinara kako bi nabavili školski pribor i udžbenike, a gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić ignoriše zahteve novosadskih roditelja. 

"Uveliko smo u aprilu, maj je pred nama i vreme je za rebalans budžeta. To je odlična prilika da se obezbede neophodna sredstva kako bi za sve đake osnovnih škola u Novom Sadu udžbenici za narednu školsku godinu bili besplatni", ističe Bravo.

Kako ocenjuje ovaj građanski pokret, objašnjenje gradonačelnika, dato u decembru prošle godine, da Grad Novi Sad nema dovoljno sredstava za ovu nabavku, nije tačno. 
 
"Novi Sad raspolaže desetinama milijardi dinara, ali ih ne ulaže u investicije, nego u mnogobrojne i zamašne tekuće troškove koji doprinose propagandi Srpske napredne stranke i njenih gradskih pulena", saopštava Bravo.
 
Bravo podseća gradonačelnika da su Novosađani rekli šta je prioritet, te da budžetski novac mora biti usmeren na potrebe građana. 
  • @Sremac

    18.04.2024 22:07
    Nigde u tekstu se ne pominje republički budžet niti se ovo finansira iz republičkog budžeta već gradskog. Koje tvoje pare troše, ti puniš gradsku kasu Beograda?
  • Sremac

    18.04.2024 21:18
    Udzbenici
    Sramota kako manipulisete sa narodom, zasto deca samo u Beogradu dobijaju pate za udzbenike? Sta je sa ostalom decom u Vojvodini i Srbiji jer nada deca gradjani drugog reda. Ko puni republicki budzet samo Beograd. Idu izbori hocete da kupite glasove , gresite mnogo u tome. Sapicu delis i trosis nase pare sram te bilo . Nema gde se nisi ugradio u nabavkama .
  • Suzana

    18.04.2024 20:42
    Kada može Beograd da obezbedi besplatne udžbenike za osnovce i srednjoškolce,tako može i grad Novi Sad,i mi imamo decu,valjda su i oni nekom bitni...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti