Izveštaj o smrti bebe pred ispekcijom

Izveštaj komisije za unutrašnji nadzor novosadskog porodilišta, o okolnostima pod kojim je došlo do nedavnog rođenja mrtve bebe, došao je do zdravstvene inspekcije.
Izveštaj komisije za unutrašnji nadzor novosadskog porodilišta, o okolnostima pod kojim je došlo do nedavnog rođenja mrtve bebe, došao je do zdravstvene inspekcije.

Šta u tom dokumentu piše i kakvi su rezultati istrage, u Betaniji nisu hteli da otkrivaju, uz napomenu da su ispoštovali nalog inspekcije, te da će detalji biti saopšteni naredne nedelje.

Podsetimo da je Milica Ždero 1. januara u Betaniji rodila mrtvu bebu. Ona tvrdi da su je lekari uveravali da je sve u redu i da su odlagali njeno zadržavanje, iako je pet puta dolazila u porodilište. Njen nevenčani suprug, Saša Stanković, misli da je do smrti došlo zbog nemara lekara i dodaje da utvrđivanjem istine želi da spreči da se ubuduće tako nešto ikome dogodi.

To je drugi slučaj smrti nerođene bebe u Betaniji u skorije vreme. U oktobru prošle godine je bez deteta ostala Sanja Spasojević, koja je podnela krivične prijave protiv četvoro lekara iz porodilišta: bivše upravnice Aleksandre Novakov Mikić, lekara Tihomira Vejnovića, sadašnjeg vršioca dužnosti upravnika Dragana Budakova i doktorice Gabrijele Kečkeš. (D.S.)

  • zabrinuta

    14.01.2012 17:47
    ns ginekolozi=shusteri..cast izuzecima .. bolje se i nemoze ocekivati od medicinskog fakulteta u novom sadu. a u betaniji kao u shtenari..samo sto dalje odatle!
  • 13.01.2012 16:01
    Eto šta se dešava kada se medicina upiše zbog uspeha u školi i nastavka porodične tradicije.
  • emi

    13.01.2012 15:52
    neznalice korumpirane
    neverovatno ali koji neljudi rade u tom porodilistu, lekari kojima pre nego sto ti se rodi dete moras da odneses kovertu da bi oni ispostovali Hipokratovu zakletvu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti