Dveri i Narodna stranka: U Novom Sadu osnovati Informacioni centar BRIKS-a

Koalicija "Volim Novi Sad" u svoj program je uvrstila i inicijativu da se u Novom Sadu otvori informacioni centar BRIKS-a.

Ideja koalicije koju čine Dveri, Narodna stranka i Živim za Srbiju je da se građani i privrednici što bolje upoznaju sa "najmnogoljudnijim i najjačim ekonomskim savezom na svetu". 

"Ovaj savez je oformljen kao pandan globalnom Zapadu i njegovoj dominaciji, kako u ekonomiji, tako i na svim drugim poljima. Cilj Briksa je što veća samostalnost zemalja u ekonomskoj saradnji, dedolarizaciji, političkom dijalogu i uticaju na međunarodnoj sceni. Briks je trenutno sastavljen od 11 zemalja, koji čine 37 odsto svetske ekonomije i 46 odsto svetske populacije, a još 40-ak zemalja želi da se priključi", kažu u ovoj koaliciji.

Dodaju i da Novi Sad, kao drugi grad po veličini u Srbiji, treba da prati aktuelna svetska kretanja i "da promocijom ove značajne organizacije, čiji trenutno BDP iznosi oko 30 milijardi dolara, ponudi i našim privrednicima, ali i stranim ulagačima iz zemalja BRIKS-a, iz Azije, Afrike i Južne Amerike, svoje proizvodne i sve druge kapacitete, kako ne bi u ekonomskom smislu zavisili isključivo od investitora iz zapadnih zemalja".

  • Dejan sa Štranda

    24.05.2024 12:47
    briks = "slobodarska" gologuzija
  • Lela

    24.05.2024 00:01
    Osnovati infocentar BRICSa ?
    Sto da ne. Neka ga BRICS otvori, iznajmi lokal, opremi i nadje sluzbenike
  • Ja

    23.05.2024 21:51
    Cccc
    Brazil je NATO-u poslao zvanican dopis gde pitaju NATO koje uslove treba da ispune da bi Brazil postao punopravni clan NATO.a.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Festival "Infant" od 14. do 18. juna

Ovogodišnji INFANT - Internacionalni festival alternativnog i novog teatra, održaće se od 14. do 18. juna, u Srpskom narodnom pozorištu i Pozorištu mladih.