Vlasnik Noviteta uplatio samo deo duga, štrajk se nastavlja

Radnici Noviteta i dalje su u štrajku budući da vlasnik juče nije uplatio celokupnu prvu ratu reprograma duga, iako je tako bilo najavljeno, izjavila je za Radio 021 predsednica sindikata "Solidarnost" Gordana Kojić.

Radnici Noviteta i dalje su u štrajku budući da vlasnik juče nije uplatio celokupnu prvu ratu reprograma duga, iako je tako bilo najavljeno, izjavila je za Radio 021 predsednica sindikata "Solidarnost" Gordana Kojić.

Prema njenim rečima, vlasnik je u toku jučerašnjeg dana uplatio manje od polovine neophodnih sredstava, ali čak i ako danas uplati preostali deo novca radnici neće obustaviti štrajk dok ne dobiju i junske zarade.

"Vlasnik Dragan Đurić je počeo da izmiruje obaveze za prvu ratu reprograma za doprinose. On je do sada uplatio 1.650.000 dinara, međutim, rata iznosi 3.500.000. Mi očekujemo da će do kraja dana na račun dospeti još milion, ali radnici ne žele da rade dok ne dobiju i plate za jun mesec", rekla je Kojić.

Podsećamo da je ugovorom o reprogramu duga, Ministarstvo finansija dozvolilo vlasniku da u 12 mesečnih rata izmiruje obaveze koje potiču još iz 2010. godine.

Budući da je preduzeće dalo mašine u zalog, u slučaju da vlasnik ne isplati dugovanja u roku od sedam dana Poreska uprava će započeti zaplenu imovine. (V. K.)

  • ns

    30.07.2012 05:31
    "Preduzeće dalo mašine u zalog-u roku od sedam dana Poreska uprava će započeti zaplenu imovine"
    A šta će raditi novitet bez mašina? Možda će poreska početi da porizvodi odeću. Vlasnik će lepo imati izgovor da otpusit radnike jer nema mašina, plac će prodati .... Uzmite lepo vi kuću vlasniku pa da vidite kako će pljunuti sve novce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti