Pavličić izmestio porodicu iz Novog Sada zbog pretnji

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je danas da je zbog pritisaka i pretnji izmestio porodicu iz Novog Sada.
Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je danas da je zbog pritisaka i pretnji izmestio porodicu iz Novog Sada.

"Morao sam porodicu da izmestim iz Novog Sada da ne bi delili svu tu brigu i zabrinutost. Novi Sad to ne zaslužuje i to se nikada nije dešavalo u našem gradu. Uveren sam da će građani prepoznati one koji se služe takvim metodama", rekao je Pavličić novinarima.

Ocenio je da je "neuobičajena" atmosfera u kojoj se pokušava smeniti vlast u glavnom gradu Vojvodine. "Više od mesec dana traje ne samo politički pritisak, već i pretnje, a stvara se atmosfera linča u kojoj se ne može ni raditi ni funkcionisati", kazao je Pavličić, koji je i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS). On je kao poseban vid pritiska na njega istakao činjenicu da je juče i danas, kako je kazao, "oblepljen ceo centar Novog Sada" sa njegovim likom u vidu karikature ispod koga piše "Gotov je".

"Pre izvesnog vremena jedan nezadovoljni radnik nekog javnog preduzeća upao mi je u stan dok su tamo bila moja deca, a na sve to su se nadovezali i ovi pritisci i zaista se plašim i za sebe i za porodicu i morao sam nešto da učinim da bi ih zaštitio", rekao je Pavličić i dodao da nalepnice u gradu podsećaju "na vremena kada neko nije hteo da prizna izbore, a znamo kako je taj završio". On je rekao da je u ovakvoj atmosferi ljudima u javnim preduzećima i javnim službama teško da rade, jer se svakodnevno očekuje da li će doći do smene vlasti ili ne i samo se o tome priča, što onemogućava bilo kakav normalan rad.

Dodao je da će Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpski pokret obnove, dugogodišnji koalicioni partneri DS-a, morati svojim biračima da objasne zašto su se pridružili zahtevima za njegovu smenu. DS i Liga socijaldemokrata Vojvodine sarađuju još od 1996. godine, sa izuzetkom perioda od 2004. do 2008. godine, i kako je rekao, za sve to vreme nikada se nije desilo da jedna od te dve stranke pređe u drugi tabor.

Pavličić je rekao da će se na sednici Skupštine grada videti da li postoji većina za formiranje vlasti. "Ako budu imali većinu, ja ću im čestitati i predaću vlast, to je potpuno normalna stvar u politici", poručio je gradonačelnik Novog Sada.

Dodao je da nije kontaktirao sa Srpskom radikalnom strankom o mogućoj podršci DS-u, ali je kazao da je prirodno da radikali imaju stav koji je suprotan Srpskoj naprednoj stranci. "SRS je stranka koja se pokazala principijelnom u Novom Sadu", ocenio je Pavličić.

  • Јустиција,Темида и Дика

    01.09.2012 21:27
    ДС,ЛСВ па још ст ту...
    ДС и ЛСВ, па то је најгора ствар која се десила Новом Саду, нарочито ЛСВ.
    Само кад би ошли одакле су дошли, да намажемо шине са сланином.
  • Lola

    30.08.2012 12:45
    @ZoranNS
    Ponovo demokratski talibanizam na delu. Ja nigde nisam napisao da vlast mora da bude ista na oba nivoa. Ja pokušavam da vam kažem da sve ono što ste vi radili sad vam se vraća ko bumerang. Otimanje odbornika, pravljanje većine bez stranke sa najviše glasova, poslanici/odbornici vlasnici mandata.... Sve su to stvari koje su vam puno toga donele a sad će vam to isto odneti i ono što ste imali i pre nego ste se dohvatili politike i to samo zato što ste nezajažljivi, nepromošljeni, nestručni, neobrazovani i sve ono što treba da bude jedna marioneta. Ja sam video kakve su ljude u prethodnoj vlasti doveli radikali ali to je gospoda za ovaj "demokratski" kadar, GOSPODA!
  • 13

    29.08.2012 13:22
    E Pavlicicu ovo je recept tvojr stranke,kada si ti lepio plakate sa tvojim pedinterima otporasima nisi mislio da i taj neko ima decu,kada si skinuo radnicima uprave platu,a sebi nadogradio platu trideset posto,a i clanovima veca i nacelnicima uprava nisi mislio da i ti ljudi kojima si ukrao deo zarade imaju decu nego si se bahato ponasao,e nemoj pricati sada gomilu neistine,kako si posejao sada uberi. Odlazi najgori si od najgorih koje je grad imao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.